Una quinzena de joves participa en un campament d’estiu a Xina, organitzat per l’Institut Confuci

  • Gabinet de Premsa
  • 18 de juliol de 2018
 
Participants en el campament d'estiu.
Participants en el campament d'estiu.

L’Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV) ha completat el seu Campament d’Estiu 2018, que ha celebrat entre el 30 de juny i el 15 de juliol. Una quinzena d’estudiants universitaris va participar en aquesta iniciativa que ha complit ja vuit edicions, organitzat per l’ICUV, la Universitat Normal del Nord-est (NENU, per les seues sigles en anglès), i Hanban, la seu central dels Instituts Confuci a Xina.

En aquesta convocatòria, l’alumnat becat va assistir a les classes de llengua xinesa impartides pel professorat propi de NENU, amb seu en la ciutat xinesa de Changchun (capital de la província de Jilin), en la residència universitària de la qual es van allotjar en règim de pensió completa. 

Als matins, i en dues sessions d’una hora i mitja de durada, l’alumnat participant va rebre lliçons d’idioma en dos grups, un de nivell inicial i un altre d’intermedi. Les classes van incloure pràctiques orals i converses, així com exercicis de lectura i comprensió. Les vesprades es van dedicar a diverses activitats sobre cultura xinesa que van incloure pràctiques de cal·ligrafia, pintura tradicional, brodat de granadures, paper retallat, cant, tai-txi o kung-fu entre altres disciplines. Aquestes activitats van estar a càrrec de docents especialitzats de NENU en aquestes àrees.

A més de tot açò, es van realitzar dues excursions coincidint amb els caps de setmana. La primera es va efectuar en el territori de la Prefectura Autònoma Coreana de Yanbián, on es van poder visitar les imponents muntanyes Changbai, frontereres amb Corea del Nord; així com l'important museu dedicat a la cultura, folklore i tradicions d'aquesta ètnia, amb seu en la ciutat de Yanji, capital d'aquesta prefectura autònoma. La segona es va realitzar en la capital xinesa, Beijing, i va tenir als principals monuments i llocs d'interès de la coneguda en l'antiguitat com a ‘capital del nord’ com els seus atractius més destacats. El grup també va visitar la seu central de Hanban, l'organisme que coordina la labor que els Instituts Confuci de tot el món desenvolupen per a la difusió de la llengua i la cultura xineses.

L’ICUV és el segon InstitutConfucio més antic d'Espanya, i està considerat des de 2015 com a ‘Institut Confuci Model’ per part de Hanban. Ha rebut diversos premis i esments, com la Distinció al Mèrit Cultural 9 d’Octubre de la Generalitat en 2017 i el de ser un dels 20 millors Instituts Confuci del mateix any, d’entre els 525 que hi ha a tot el món. Així mateix, l’ICUV edita des de la seua creació, al juliol de 2010, la revista cultural bilingüe espanyol-xinés 'Instituto Confucio', i és el responsable del Club de Lectors, una iniciativa amb prop de 33.000 seguidors en xarxes socials.
 

Arxivat en: Institut Confuci