Una spin-off derivada d’investigació de la Universitat obté inversió per assajar en humans una teràpia de la distròfia miotònica

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 28 de juliol de 2020
 
Beatriz Llamusí i Rubén Artero.
Beatriz Llamusí i Rubén Artero.

Arthex Biotech (ARTHEx), una spin-off del Parc Científic de la Universitat de València centrada en el desenvolupament d’un tractament contra la distròfia miotònica tipus 1 (DM1), ha tancat una ronda de finançament de 6,95 milions d’euros per a desenvolupar una teràpia contra aquesta malaltia neuromuscular rara i sense tractament amb origen genètic que provoca debilitat crònica i acurta l’esperança de vida. L’empresa té previst provar la teràpia en humans en 2022.

Cofundada pel catedràtic de Genètica Rubén Artero i la doctora Beatriz Llamusí el setembre del 2019 amb el suport del finançament d’Invivo Ventures, l’empresa Arthex Biotech vol desenvolupar una teràpia basada en ARN a partir de resultats del grup de recerca Genòmica Traslacional de la Universitat de València, la prova de la qual en un model animal es va publicar a la revista Nature Communications. La teràpia va ser patentada i llicenciada a Arthex per la Universitat de València.

Rubén Artero ha explicat la seua satisfacció per haver contribuït a traslladar una investigació acadèmica al sector privat a fi de continuar amb el seu desenvolupament preclínic, fins a assolir un eventual assaig en pacients. “Mantenim l’interès per aquest tipus d’aproximacions basades en l’ús de xicotetes molècules d’ARN com fàrmacs i prova d’això és l’organització d’un congrés internacional a València sobre aquestes molècules”.

Amb la ronda de finançament, Arthex ha aconseguit 4,25 milions d’euros d’InVivo Ventures i Advent France Biotechnology (AFB), que se sumen als 2,7 milions inicials invertits per Invivo Ventures i CDTI-INNVIERTE. Juntament amb el finançament, Alain Huriez, president i soci director d’AFB, s’incorporarà al consell d’administració d’Arthex, juntament amb els socis directius d’Invivo Ventures, Luis Pareras i Albert Ferrer.

Acollir el doctor Huriez d’AFB és una oportunitat excepcional per a nosaltres. La companyia està molt especialitzada en el desenvolupament de fàrmacs amb start-ups biotecnològiques”, ha dit la doctora Beatriz Llamusí, cofundadora i directora general d’Arthex.

Amb més d’una dotzena de teràpies amb ARN provades en assaigs clínics, el camp està guanyant impuls i molts pacients amb malalties anteriorment no tractables tenen motius per a l’optimisme. Estem molt orgullosos d’unir esforços amb Advent France Biotechnology per portar la teràpia ARN amb Arthex als primers assajos en humans”, han dit Luis Pareras i Albert Ferrer, socis fundadors d’Invivo Ventures.

 

Més informació sobre Arthex: www.arthexbiotech.com

Més informació sobre Advent France Biotechnology: www.adventfb.com

Més informació sobre Invivo Ventures: www.invivo.capital