La Unitat d'Assajos Clínics Fase I d'Oncologia de l'INCLIVA rep el certificat de qualitat ISO 9001

  • Gabinet de la Rectora
  • 9 de desembre de 2019
 
Imagen de la noticia

La certificació del sistema de gestió d'aquesta Unitat se suma a les obtingudes per altres seccions d'INCLIVA com la seua Secretaria, la seua Unitat Central d'Investigació UCIM, la seua Biobanco i la gestió de la seua I+D+i.

El director de la delegació de la Comunitat Valenciana d'AENOR, Salvador Ibáñez, ha entregat el certificat de qualitat ISO 9001 a la Unitat d'Assajos Clínics Fase I de l'INCLIVA. El reconeixement l'ha rebut la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, qui al seu torn l'ha traslladat a les responsables de la unitat, Inmaculada Blasco i Desamparados Roda, responsables de la unitat. En l'acte ha estat present la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre

L'Institut d'Investigació Sanitària INCLIVA gestiona la investigació biomèdica de l'Hospital Clínic Universitari de València, així com determinats grups d'excel·lència científica de la Facultat de Medicina de la Universitat de València i de la Fundació IGENOMIX. La rectora M. Vicenta Mestre és patrona de la Fundació, així com el degà de la Facultat de Medicina, Francisco Javier Chorro, i la presidenta del Consell Social de la Universitat de València, M. Emilia Adán. 

La Unitat d'Assajos Clínics Fase I d'Oncologia de l'INCLIVA, és la primera unitat de la Comunitat Valenciana a rebre el certificat de qualitat ISO 9001. La certificació ISO 9001 és l'estàndard de qualitat més reconegut a nivell internacional. Es fonamenta en la millora contínua dels processos i permet demostrar el compromís d'una organització amb la qualitat de servei i la satisfacció del client. Amb ella, l'organització obté un reconeixement públic mitjançant el procés d'auditoria realitzat per una tercera part independent, en aquest cas AENOR, entitat líder en certificació a Espanya.

Aquesta certificació reforça la imatge d'excel·lència d'INCLIVA i de l'Hospital Clínic, així com el seu compromís per l'excel·lència i la qualitat en la gestió de totes les seues activitats.

Dirigida pel cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Clínic de València i president de la Societat Europea d'Oncologia, Andrés Cervantes, aquesta unitat s'ha convertit en un referent internacional en investigació oncològica i col·labora activament amb els millors hospitals del món en el tractament contra el càncer, com l'Hospital General de Massachussets a Boston; el MD Anderson de Houston; l'Hospital Vall d’Hebron a Barcelona o la Universitat de Colorado.

L'innovador enfocament d'aquesta unitat, que aborda el diagnòstic i el tractament contra el càncer a partir la seqüenciació completa del genoma humà, està aconseguint prometedors resultats -amb l'ús d'inhibidors específics contra alteracions moleculars detectables en processos de seqüenciació i el desenvolupament de noves combinacions d'immunoteràpia- que han permés l'elaboració de nous fàrmacs, cada vegada menys tòxics i més específics per a cada tipus de càncer.

Premis Innovació
Previ al lliurament del certificat ISO 9001, la consellera ha fet lliurament dels I Premis Innovació d'INCLIVA, que naixen amb l'objectiu de fomentar la cultura de la innovació a l'Hospital. El cap de Secció del Servei d'Anàlisis Clíniques del laboratori central, Enrique Rodríguez, ha recollit el primer premi, dotat amb 3.000 €, per la seua idea 'Codis QRS' que, en ser llegits per un dispositiu mòbil, enllaça amb vídeos tutorials explicatius.
Jaime Verdú Amorós, del Servei de Pediatria Oncohematología Pediàtrica, ha recollit el segon premi per la seua idea APP Hosly per a la millora de la qualitat de vida en pacients i famílies; i Ana Garcés, Toni Martínez i Carolina Renovell, coordinadors d'Infermeria, han recollit un altre segon premi per la seua idea Vídeos explicatius per al personal. Cadascun dels segons premis compta amb una dotació de 1.500 €.

Després del lliurament de premis i del certificat de qualitat ISO 9001 a la Unitat d'Assajos Clínics Fase I d'Oncologia s'ha celebrat el Patronat d'INCLIVA, presidit per la consellera de Sanitat, Ana Barceló. El Patronat ha aprovat un pressupost que superarà, per primera vegada, els 10 milions d'euros, passant dels 9.500.751 € en 2019 a 10.548.539 € en 2020, la qual cosa suposa un increment del 11,03%.

Així mateix, ha analitzat l'activitat científica i els plans d'actuació desenvolupats; ha realitzat una avaluació dels investigadors emergents i dels Grups d'Investigació; i ha aprovat les propostes d'acció principals per a 2020.