La Unitat de Recerca d’Economia de la Cultura llança una convocatòria per a internacionalitzar el sector

  • Unitat de Suport als Instituts Tarongers
  • 20 de novembre de 2018
 
El professor Pau Rausell, director de Econcult
El professor Pau Rausell, director d’Econcult.

La Unitat de Recerca d’Economia de la Cultura de la Universitat de València (Econcult) ha llançat una convocatòria per afavorir la internacionalització de la cultura valenciana mitjançant accions de formació, mobilitat i finançament d’iniciatives. Dirigida pel professor Pau Rausell, Econcult és un grup de recerca de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL).

El projecte de la convocatòria, anomenat Interreg Med Chebec, posa en marxa un programa de suport integrat per a empreses i professionals, que desenvolupa competències i contactes internacionals. El projecte té trenta mesos de durada i dos milions d’euros de pressupost. Econcult ha identificat una sèrie d’accions i propostes que afavoreixen específicament els processos d’internacionalització de les activitats dels sectors culturals i creatius. També s’han registrat aquells factors que suposen una limitació, com ara l’escàs coneixement d’idiomes o la poca pràctica en la redacció de propostes internacionals.

Chebec, explica Raúl Abeledo, coordinador de projectes europeus d’Econcult i investigador principal del projecte, s’inspira en els vaixells més ràpids del segle XVIII utilitzats pels comerciants, però també en corsaris i pirates per a explorar, intercanviar, connectar i revitalitzar l’economia del Mediterrani. “La globalització imperant –assenyala Abeledo– ens obliga a eixir de la zona de confort. La internacionalització és un repte especialment complex per al sector cultural, donades les limitacions dels programes de suport institucional i les dificultats d’accés al finançament necessari. Però també és una oportunitat de trobar i desenvolupar nous mercats i audiències. La mobilitat artística ha sigut des de sempre una font de formació, recerca i innovació, que constitueixen uns requisits imprescindibles per a la competitivitat i supervivència dels agents culturals en l’actualitat”.

La convocatòria d’Econcult es presenta públicament en una jornada a l’espai Convent Carme (plaça Portal Nou 6 ), aquest dijous 22 de novembre de 9:30 a 13:30 hores.

Més informació: