La unitat de recerca d’Economia de la Cultura llança una convocatòria de projectes urbans

  • Unitat de Suport als Instituts Tarongers
  • 1 d’octubre de 2018
 
Pau Rausell
Pau Rausell

La unitat de recerca d’Economia de la Cultura de la Universitat de València (Econcult) ha llançat una convocatòria per a sufragar solucions innovadores que afronten els reptes als quals s’enfronten les ciutats, a través del projecte Designscapes. Dirigit pel professor Pau Rausell, Econcult és un grup de recerca de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL).

En conjunt es tracta d’un fons d’1,5 milions d’euros que pot servir per a finançar estudis de viabilitat, desenvolupament de prototips o proves d’escalabilitat. A la convocatòria poden presentar-se agents públics, organitzacions socials, empreses o fins i tot, persones particulars.

L’objectiu global del projecte DESIGNSCAPES, explica Rausell, “és explorar i explotar el potencial generatiu dels entorns urbans, posant en relleu els reptes sistèmics que en ells s’amaguen i recolzant aquells processos d’innovació que, gràcies a un enfocament basat en el disseny, aporten valors col·lectius i augmenten la capacitat de les solucions innovadores per a abordar amb èxit problemes crucials”. València és en aquests moments, afegeix, “una de les ciutats europees que mostra una major espenta en iniciatives d’innovació social i urbana, i en conseqüència es converteix en un dels territori objectiu d’aquesta trucada a projectes, que en diferents fases pretén distribuir 1,5 milions d’euros”.

Per a informar de les característiques d’aquesta convocatòria i facilitar la participació dels agents actius en el nostre territori, Econcult ha programat una sessió informativa i de discussió, que se celebrarà, com un dels primers esdeveniments de debat, en la Capella del Convent del Carmen el dimarts dia 2 d’octubre a les 19:00, a València.

L’acte consistirà en una presentació informal, i a manera il·lustrativa, d’algunes experiències que contenen algunes de les característiques de les quals es persegueix promoure en la convocatòria. En la sessió participaran Ramón Marrades, que explicarà la lògica del disseny que subjau en el projecte de la Marina; Blanca de Miguel de AiRT Project que repassarà les vicissituds del disseny de drons per a la indústria creativa; Mª Luisa Peydro que parlarà de la situació de l’ecosistema de creativitat i innovació; Javier Ibañez, que dissertarà sobre la promoció de la innovació urbana i Xavi Calvo que abordarà temes relatius al disseny.

La segona part de la trobada consistirà en la presentació de les característiques i les fases de la convocatòria, proporcionant algunes recomanacions i consells per a presentar-se a la mateixa amb majors garanties d’èxit.

Més informació: