La Universitat aconsegueix per tercera vegada el reconeixement Eramus Mundus per al màster de Psicologia del Treball

  • 14 d’agost de 2016
 
Façana Facultat de Psicologia

El Màster WOP-P (Màster Universitari Erasmus Mundus en Psicologia del Treball, de les Organitzacions i dels Recursos Humans), un màster internacional que coordina la Universitat de València, ha rebut, per tercera vegada consecutiva, una avaluació positiva per part del programa Erasmus+ de la Unió Europea. Aquest programa reconeix als programes europeus de màster d'excel·lència internacional en totes les ciències, arts i humanitats.

En aquesta ocasió, s'han presentat 89 sol·licituds i 27 d'elles han rebut una avaluació positiva. El Màster WOP-P compta ja amb una trajectòria de 10 anys i ha sigut un factor decisiu per a situar la Facultat de Psicologia de la Universitat de València entre les 50 millors facultats de Psicologia en el rànquing Europeu pel que fa a la docència.

Pel Màster WOP-P han passat estudiants provinents de més de 40 països. Compta amb un associació d'egressats (alumni) d’al voltant de 300 antics estudiants, i el nivell de ocupabilitat supera el 90%. El màster exigeix mobilitat internacional i ofereix una formació basada en evidències científiques. En aquesta tercera etapa, el Màster WOP-P combina les temàtiques tradicionals de la disciplina amb altres reptes emergents: la sostenibilitat a través de la responsabilitat social corporativa, innovació, empreneduria, gestió de projectes, multiculturalisme, pensament global, diversitat i inclusió.

El Màster WOP-P està coordinat per la Universitat de València. L'Institut d'Investigació en Psicologia dels RRHH, Desenvolupament Organitzacional i Qualitat de Vida Laboral (IDOCAL) de la Universitat coordina un consorci d'universitats europees (Universitat de Barcelona, Università di Bologna, i Universidade de Coïmbra) i internacionals (University of Guelph, University of Brasília, University of Baltimore, Universitat de Puerto Rico, Florida Institute of Technology, i Illinois Institute of Technology). En aquesta tercera etapa el coordinador general de màster serà el catedràtic de Psicologia Social de la Universitat de València, Vicente Martínez Tur.

El programa del màster segueix les directrius del Model Europeu de Referència per a la formació en WOP-P (ENOP) i el Certificat d'Especialista EuroPsy en WOP-P. Es tracta d'un programa amb una identitat europea que tracta de traslladar els valors europeus a la formació d'estudiants que després ocupen llocs rellevants en els diferents continents en empreses, universitats, administració pública i ONGs. La internacionalització és un pilar bàsic del Màster WOP-P, amb èmfasi en el diàleg amb altres cultures, la realització de tesi de màster amb sistemes de cotutela amb la participació de diverses universitats i l'organització de pràctiques professionals en contextos internacionals. El professorat que coordina el Màster WOP-P ha sigut convidat en congressos internacionals en diferents parts del món per a explicar aquesta experiència de formació i desenvolupament d'estudiants, i ha publicat aquesta experiència en llibres internacionals dedicats a la formació d'excel·lència.