La Universitat acull l’acte central de celebració del 175 aniversari de l’Institut Mèdic Valencià

  • 6 d’abril de 2016
 
175 aniversari

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, presideix aquest dijous, dia 7 d’abril, l’acte central de celebració del 175 aniversari de l’Institut Mèdic Valencià (IMV). La sessió començarà a les 19 hores en el Paranimf de l’edifici històric de la Nau, amb la presència de l'alcalde de València, Joan Ribó; del subsecretari de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Ricardo Campos; i del president de l’IMV, Francisco Morales.

També han confirmat la seua presència representants de diferents corporacions científiques i professionals. En el mateix Paranimf es van celebrar els primers actes commemoratius de l’Institut Mèdic, com el del primer aniversari, en 1842.

Com és tradició, l’acte s'iniciarà amb el lliurament dels premis i beques de la convocatòria 2016: Premi Roel; Beca Peset, patrocinada per l’Ajuntament de València; Premi fundació Bancaixa; i Beca 175 aniversari de l’IMV, convocada de forma extraordinària per a celebrar l’efemèride. Enguany no hi ha hagut candidats a la beca Doctor Pallarés ni al premi Promoció Mèdica 1953.

Després del lliurament dels premis i beques i de les intervencions del president de l’IMV, de l’alcalde i del rector, pronunciarà una conferència el professor Javier de Lucas, catedràtic de Filosofia del Dret i Filosofia Política de la Universitat de València i membre del seu Institut de Drets Humans, amb el títol: ‘Europa davant els refugiats Quina crisi?’.

L'Institut Mèdic Valencià és una associació científica fundada per un grup de professionals sanitaris en 1841 i que des de llavors ha sigut un fòrum de debat sanitari preocupat per la formació científica però també pels aspectes socials de la salut i el benestar dels pacients. Segons els seus estatuts l’IMV té com a finalitat essencial “contribuir al progrés la medicina en tots els seus aspectes, promovent la formació, el desenvolupament i el perfeccionament professional dels associats, procurant la millor qualitat en l'assistència als pacients i fomentant la docència i la recerca”. Des de 1997 les societats científiques relacionades amb la salut estan federades com a òrgans col·legiat de l’IMV. 

Més informació sobre l’IMV: http://www.imeval.org/