La Universitat acull la Jornada sobre Fenòmens Meteorològics Extrems a la Mediterrània

  • Gabinet de la Rectora
  • 11 de desembre de 2018
 
Foto: Miguel Lorenzo

Al saló d’actes de l’edifici de Rectorat s’ha inaugurat aquesta jornada científica i de divulgació del canvi climàtic a l’entorn mediterrani que organitza l’Agencia Estatal de Metereología para el tiempo y el clima (AEMET).

L’acte d’inauguració ha estat presidit per la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, el secretari d’estat de Medi Ambient, Hugo Morán, i el director general de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències, José María Ángel.

La rectora Mª Vicenta Mestre ha felicitat a AEMET ‘per elegir aquesta temàtica i traslladar a la societat la informació i la conscienciació sobre el calfament global i el seu impacte en les nostres vides’.  ‘En l’objectiu de treballar per un futur per a tots i totes, la Universitat col·laborarà amb iniciatives tan valuoses com aquesta, perquè l’èxit d’aquesta jornada, serà l’èxit de tota la societat’, ha destacat la rectora.

Per la seua part, el secretari d’estat Hugo Morán ha afirmat que segons un últim estudi, el 88% de la població està conscienciada sobre l’impacte del canvi climàtic a les seues vides, ‘i seria una anomalia que en eixa unió de ciutadana i ciència, la política no s’alinee’.  Morán ha recordat que ‘el canvi climàtic és el major repte al que s’enfronta la humanitat. Per això hem de canviar polítiques estratègiques en temes com territori, turisme, agricultura, economia, ... Hem de dir la veritat a la ciutadania i afrontar polítiques valentes, perquè el negacionisme és una fugida irresponsable’.

Per la seua part, el director general José María Batalla ha asseverat que ‘el canvi climàtic condiciona les respostes que hem de donar davant les emergències, i per tant hem de millorar la tipologia de les nostres respostes. I això a soles es podrà fer des de les reflexions de caràcter científic que es generen en jornades com les de hui’.  

L'objectiu de la Jornada sobre Fenòmens Meteorològics Extrems a la Mediterrània és divulgar socialment que l'escalfament global, generat per l'augment en la concentració atmosfèrica dels gasos amb efecte hivernacle, està tenint un especial impacte a la Mediterrània, ja que és tracta d’una conca tancada. Açò podria ser l’explicació a l’augment de l'adversitat meteorològica que està patint tot el litoral mediterrani i molt especialment les Illes Balears.

La jornada es retransmesa en directe a través del servei de la Universitat, Mediauni: http://mediauniweb.uv.es/fma_mediterraneo/?tag=FMA_Mediterraneo

Imatges: