La Universitat acull la trobada de la CREUP

  • Gabinet de la Rectora
  • 3 de setembre de 2020
 

La Coordinadora de Representants d'Estudiants de les Universitats Públiques (CREUP), qui ha sigut rebuda per la rectora de la UV, M. Vicenta Mestre, ha celebrat a la Universitat de València la primera reunió de la nova comissió executiva ampliada per tractar l’actual situació sanitària i plantejar les línies de treball de cara a l’inici del pròxim curs.

Davant l’evolució de la pandèmia de la COVID-19, la CREUP ha estat reunida durant dos dies a les instal·lacions de la Universitat per tal d’estudiar i assolir unes propostes del col·lectiu per a garantir un curs acadèmic en les millors condicions possibles. Els grups de treball de la CREUP, que han estat allotjats a la Facultat de Medicina des de l’1 de setembre, han estat treballant per dissenyar una estratègia que arreplegue les inquietuds i necessitats de l’estudiantat de totes les universitats públiques espanyoles. 

Les principals conclusions sobre l’inici del curs són una cobertura acadèmica per als estudiants que done una garantia de formació davant tots els escenaris que puguen sobrevindre; l’accessibilitat universal a l’educació superior independentment de la situació socioeconòmica i la bretxa digital de l’estudiantat i la petició d’una qualitat acadèmica garantida davant els canvis en les guies docent i els mètodes d’avaluació que estiga acreditat per les agències corresponents.  

Com ha afirmat la coordinadora estatal, Andrea Paricio, qui ha agraït a la Universitat tot el recolzament rebut, ‘la voluntat és treballar tots conjuntament per a que l’estudiantat continue amb la formació de qualitat que rebia i no perda aquesta qualitat que fins ara es tenia’. ‘Volem traslladar a les institucions implicades que és necessari que es compte amb la veu de l’alumnat en l’adaptació d’una docència 100% presencial a la docència semipresencial que es donarà al pròxim curs’, ha remarcat Paricio.

En relació a aquest respecte i amb la difícil situació de passar d’una docència totalment presencial a una semipresencialitat virtual, la rectora M.ª Vicenta Mestre ha destacat que ‘l’estudiantat és el centre de la universitat i tot ha de girar al voltant seu, perquè en la formació de l’alumnat està el futur de la societat’. Mestre, qui ha expressat la satisfacció que la UV puga acollir a la CREUP, ha assenyalat que ‘a soles en la col·laboració conjunta entre estudiantat, PDI i PAS i en l’autoresponsabilitat de tots, podrem eixir d’aquesta situació que estem patint’.

Imatges:

Arxivat en: Estudiant/a