La Universitat i l’Ajuntament col·laboraran en matèria esportiva

  • 8 de juny de 2017
 
Imagen de la noticia

El rector de la Universitat, Esteban Morcillo, i la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, han firmat aquest dijous un conveni de col·laboració que permetrà realitzar accions conjuntes a les dues institucions en matèria esportiva. El conveni permetrà que la Fundació Esportiva Municipal i la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport treballen conjuntament en l’organització d’esdeveniments i en investigació.

Les dos entitats coincideixen en l’exercici d'activitats d'investigació, formació, perfeccionament i actualització del personal tècnic al voltant de l'activitat física i l'esport. A més, la signatura d’aquest conveni permet rendibilitzar mitjans, recursos i coordinar esforços d'acord amb les necessitats en matèria esportiva en la ciutat de València.

Així, les dues entitats col·laboraran en treballs d’investigació, en l’organització i disseny de cursos de formació, seminaris, congressos o jornades en els diferents àmbits relacionats amb l'educació física, l'esport i les ciències aplicades a la motricitat humana; també en l’edició i coordinació de publicacions i llibres tècnics; i en l’ús compartit dels fons documentals (biblioteques, hemeroteques, videoteques) que les institucions posseeixen.

La Fundació Esportiva de l’Ajuntament gestiona les instal·lacions esportives municipals i du a terme programes d'activitats i esdeveniments esportius que es realitzen a la ciutat. Entre les seues competències té la del foment de l’activitat fisicoesportiva per mitjà de l'elaboració i execució de plans de promoció de l'esport per a la ciutadania, amb especial atenció a l'esport escolar i les persones amb discapacitat i les persones majors. La Fundació Esportiva Municipal també organitza conferències, seminaris amb finalitat divulgativa, així com publicacions en matèria esportiva.

Per la seua banda, la Universitat de València, a través de la seua Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, desenvolupa programes de formació i investigació en l’àmbit de l’esport i l’activitat física.