La Universitat i l’Ajuntament de València creen la Càtedra de Ludificació i Govern Obert a la Ciutat de València

  • Vicerectorat d'Innovació i Transferència
  • 5 de març de 2021
 
Imatge dels participants a la reunió.
Imatge dels participants a la reunió.

La Universitat de València i l’Ajuntament han signat el conveni de creació de la Càtedra de Ludificació i Govern Obert a la Ciutat de València. La iniciativa sorgeix pel desig de l'Ajuntament de València d'anar més enllà del compliment de la normativa de transparència i accés a informació oberta apostant per oferir altres mitjans innovadors de coneixement de la ciutat.

La càtedra té com a objectiu fomentar l'ús d'eines de ludificació aplicada a la relació entre la ciutadania i el govern municipal, la transparència i l'ús de dades obertes. La ludificació serà per tant un instrument per a desenvolupar el govern obert i acostar el coneixement a la societat d'una forma més interactiva, accessible i atractiva.

La comissió mixta de la càtedra s'ha reunit de forma telemàtica per primera vegada (26/02/2021) per a iniciar les seues tasques, nomenant-se codirectors als professors de la UV Immaculada Coma Tatay i Francesc Josep Sánchez i Peris.

Hi han assistit per la Universitat de València la vicerectora d’Innovació i Transferència Mª Dolores Real; la professora Immaculada Coma; i el professor Francesc Sánchez i Peris. L'Ajuntament de València ha sigut representat per la regidora delegada de Transparència i Govern Obert Elisa Valía Cotanda; l’assessora de la regidora Elisa Maluenda; la cap de Secció del Servei de Transparència i Govern Obert, Pilar de la Torre Fornés; i la tècnic del Servei de Transparència i Govern Obert Elena Molina.

S'han celebrat dues reunions, la primera per a nomenar als professors Immaculada Coma Tatay (ETSE-UV) i Francesc Josep Sánchez i Peris (Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació- UV) com a directors de la càtedra. En la segona reunió de la comissió mixta els ja directors de la càtedra han presentat una proposta d'activitats per al pla de treball de l'any 2021, on es plantegen diferents activitats de formació (xarrades, seminaris, concursos), col·laboració amb projectes afins, elaboració de propostes ludificadores i desenvolupament de projectes de ludificació a la ciutat de València que fomenten entre la ciutadania la participació i la divulgació de les activitats de l'ajuntament.

La vicerectora ha expressat la seua satisfacció per la proposta d'activitats de la càtedra que considera original i diferent. Per la seua part, Elisa Valía ha mostrat el seu entusiasme per veure els resultats de la càtedra i la seua disposició a col·laborar amb tots els recursos que té disponibles l'ajuntament.
 

Arxivat en: Càtedres