La Universitat celebra el 25 aniversari de les càtedres institucionals amb una jornada oberta

  • Gabinet de la Rectora
  • 10 de desembre de 2018
 
Imagen de la noticia
Foto: Miguel Lorenzo

Amb motiu del 25 aniversari de les càtedres institucionals de la Universitat de València, el vicerectorat d’Innovació i Transferència ha organitzat la jornada ‘Experiències UVCÀTEDRES’ que te lloc durant tot el matí al Jardí Botànic.

L’acte de celebració ha comptat amb la presencia de la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, de la vicerectora d’Innovació i Transferència, Mª Dolores Real, del secretari autonòmic d’Ocupació i Director General de LABORA, Enric Nomdedeu, del secretari autonòmic d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, José Luis Ferrando, de la directora general d’Ocupament i Formació, Rocío Briones, i de la directora general de Planificació i Serveis, Eva Hernández, entre d’altres autoritats oficials i acadèmiques.

A les seues paraules, la vicerectora Mª Dolores Real ha fet un repàs pels 25 anys de les càtedres institucionals, destacant que amb un total de 52 càtedres, la Universitat ocupa la tercera posició en número de càtedres dins dels sistema universitari espanyol. ‘Els números demostren que tenim càtedres en totes les àrees de coneixement que té la Universitat, amb especial incidència en ciències socials i jurídiques, el que demostra el potencial de la nostra institució com un àmbit plural i divers del coneixement’, ha afirmat Real.

La rectora Mª Vicenta Mestre ha destacat que ‘UVCàtedres és eixe espai en el qual empreses, organitzacions empresarials, cooperatives i empreses de l’economia social, federacions i associacions, bancs i caixes i cooperatives de crèdit fundacions, administracions locals, Generalitat, junt a la Universitat de València, treballem temàticament i amb profunditat àmbits d’actuació que ens són de mutu interès com a organitzacions però, sobre tot, per a la societat’.

Durant tota la jornada ‘Experiències UVCÀTEDRES’ hi participen destacats professionals pertanyents tant a les càtedres de la Universitat com a les de la resta del Sistema Universitari Espanyol (SUE). Durant la trobada es presentaran els nous serveis i iniciatives de la estratègia UVCÀTEDRES que, juntament amb horitzó 2020, es proposen implementar amb la finalitat de contribuir i apropar la Universitat a les demandes i necessitats de les empreses i institucions valencianes.

En l’actualitat, la Universitat compta amb 52 catedres institucionals, havent-se incrementat en 22 noves càtedres durant el període 2016-2018., el que suposa un augment del 37%. A més, el 52% de les càtedres estan patrocinades per entitats privades i el 48% per institucions públiques, el que demostra l’equilibri al que s’ha arribat.

També hi haurà l’entrega dels Premis EXCELLENTIA EX CATHEDRA de la Universitat de València a les millors bones pràctiques en el desenvolupament de les activitats organitzades per una càtedra institucional del SUE.

Així mateix, demà 12 de desembre, l’Edifici d’Instituts d’Investigació de Ciències Socials del Campus de Tarongers, acollirà els primers tallers del programa CAMPUS UVCÀTEDRES.

Tota la informació i programa clicant ací