La Universitat celebra el 700 anys de la mort de Ramon Llull amb una jornada i una exposició

  • 13 de maig de 2016
 
Ramon Llull.

La Universitat de València celebra, aquest dilluns, 16 de maig, els 700 anys de la mort de l’escriptor Ramon Llull amb una jornada al voltant de la seua obra i la inauguració d’una exposició sobre la seua figura. A partir de les 9 hores s’impartiran quatre conferències al saló de graus Enric Valor de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació. Les sessions es reprendran per la vesprada (16:15 hores) a l'aula magna del Centre Cultural la Nau.

Ramon Llull (1232-1316) és l’autor més internacional de la cultura catalana. Enguany se celebra el 700 aniversari de la seua mort i el organitzadors han volgut sumar-se a les efemèrides amb aquesta jornada, en la qual alguns dels millors especialistes parlaran de tres dimensions de l’obra lul·liana: el seu ús d’una certa expressió literària, les estratègies missionals i de diàleg interconfessional, i l’aspecte més cridaner, visual i icònic de la seua famosa “Ars”.

“Tots tres aspectes estan íntimament relacionats entre si –expliquen els organitzadors–  ja que si bé l’Ars estava pensada per a la missió, el caràcter quasi mecànic de les figures va donar lloc a una interpretació d’aquest mètode en clau purament lògica i matemàtica. Llull, però, volia divulgar i fer entenedora la seua Ars a tots els nivells, i d’ací l’ús d’un embolcall literari”.

Les taules redones també tenen com objectiu posar al dia dels actes de l’Any Llull i dels darrers avenços en el camp bibliogràfic i de recerca al voltant de l’autor i de la seua obra.