La Universitat celebra el 25 aniversari dels estudis d’Òptica i Optometria

  • Gabinet de la Rectora
  • 23 d’octubre de 2018
 
25 anys òptica i optometria

L’acte de commemoració de la creació dels estudis d’Òptica i Optometria s’ha celebrat al Saló de Graus Lise Meitner de la Facultat de Física i ha comptat amb la participació de la rectora de la Universitat, Mª Vicenta Mestre, del degà de la Facultat de Física, Jordi Vidal, del president del Col·legi d’Òptics Optometristes de la Comunitat Valenciana, Andrés Gené, del coordinador del Grau d’Òptica i Optometria, Santiago García, i del catedràtic d’Òptica i promotor dels estudis d’Òptica i Optometria en la Universitat, Jose Mª Artigas.

A les seues paraules, la rectora Mª Vicenta Mestre ha volgut agrair a totes les persones que posaren ‘passió, il·lusió i molt de treball perquè s’iniciaren aquests estudis fa 25 anys’. ‘Professions de Ciències de la Salut, com els d’òptic i optometrista, són professions molt necessàries en la nostra societat, perquè contribueixen a millorar la qualitat de vida de les persones, i això és vital hui en dia’, ha afirmat la rectora.

El degà Jordi Vidal ha destacat que malgrat ser una facultat xicoteta, ‘la Facultat de Física és una facultat dinàmica i valenta, i la prova són aquests pioners que vegent una necessitat en la societat, es llançaren a crear una titulació des de zero’. El degà també ha remarcat que hui en dia s’ofereixen uns estudis de qualitat, ‘gràcies a l’extraordinari equip humà, tant de PDI com de PAS, que treballen dia a dia per a que això siga possible’.

El president del Col·legi d’Òptics Optometristes de la Comunitat Valenciana, Andrés Gené, ha remarcat que en l’actualitat són més de 2.200 professionals els que treballen a la Comunitat Valenciana. A més, ha recordat que es fa necessari una major especialització, especialització en la que treballaran junt amb la Universitat de València per fer-ho possible.

El coordinador del Grau d’Òptica i Optometria, Santiago García, ha recordat els fites que s’han assolit durant els últims anys, com el reconeixement de la professió dins de l’àmbit de les Ciències de la Salut o la recent inclusió dels òptics i optometristes dins de l’ocupació de la sanitat pública valenciana.

D’altra banda, el promotor dels estudis d’Òptica i Optometria en la Universitat, Jose Mª Artigas, ha fet un emotiu recorregut des dels inicis dels estudis dins de la Facultat de Farmàcia fins la plena consolidació social i acadèmica a l’actualitat.

Els estudis d’Òptica i Optometria van començar en el curs 1993-1994, amb l’oferta del primer curs de la Diplomatura en Òptica i Optometria. La Facultat de Física, situada en el Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València, imparteix actualment els graus en Física i en Òptica i Optometria, coordina quatre màsters oficials i tres programes de doctorat.

Arxivat en: Estudis , Grau , Institucional