La Universitat celebra hui divendres el Dia de les Universitats Saludables amb una xarrada sobre la dieta mediterrània

  • 7 d’octubre de 2016
 
Imagen de la noticia

Revitalitzar la dieta mediterrània serà el tema central de la xarrada que la Universitat de València acull aquest divendres 7 d’octubre per a commemorar el Dia de les Universitats Saludables. La conferència serà impartida per la vicerectora Mavi Mestre i la catedràtica Maria Dolores Corella Serà a l’edifici del Rectorat a les 10:30 hores. La institució acadèmica forma part de la Xarxa Espanyola d’Universitats Saludables (XEUS) des de setembre de 2011.

La Universitat de València, des del vicerectorat d’Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat que dirigeix Maria Vicenta Mestre, amplia la proposta perquè la comunitat universitària i la societat en general col·laboren en tres acciones senzilles durant les 24 hores d’aquest 7 d’octubre: ser més actiu, menjar més fruita i no fumar. Aquests objectius es poden aconseguir realitzant unes pràctiques mínimes que millorarien el benestar de la ciutadania. No agafar l’ascensor ni les escales mecàniques i pujar a peu; menjar una peça de fruita addicional aquest divendres; o evitar fumar durant aquest dia saludable són algunes de les propostes.

La vicerectora destaca que aquestes pràctiques de salut, que es realitzaran de manera simbòlica aquest divendres, poden servir per a conscienciar sobre la importància de la salut i seria important que marcaren l’inici d’una vida més sana.

La conferència central ‘La Universitat de València, Universitat Saludable. Revitalització de la dieta mediterrània’ començarà a les 10:30 hores en la Sala de Juntes del Rectorat. Es tracta d’una xarrada en què es donaran a conéixer les activitats d’universitat saludable a la Universitat de València i es presentarà la iniciativa internacional ‘Per a la revitalització de la dieta mediterrània’,  en la qual participa la Universitat de València.

Les universitats, a més de ser centres de formació de professionals i centres de recerca, són entorns on entren en relació factors ambientals, organitzatius i personals que afecten la salut i el benestar.

Una universitat saludable ha de ser un entorn que protegisca i afavorisca la salut promovent coneixements i habilitats perquè els estudiants i els treballadors adquirisquen estils de vida de salut i proporcionant les eines i les infraestructures necessàries per a això.

En el marc de la XEUS, la Universitat de València ha adquirit un compromís per a desenvolupar el seu potencial com a agent promotor de la salut, el benestar i la qualitat de vida dels qui estudien i treballen en ella.