La Universitat col·labora amb el jardí etnobotànic d’Aras, situat a l’antic cementeri, premi a la millor iniciativa mediambiental

  • 26 d’octubre de 2016
 
Jardí etnobotànic d’Aras

La Universitat de València col·labora en diferents iniciatives amb el jardí etnobotànic d’Aras de los Olmos, situat a l’antic cementeri, un projecte que hui dimecres rep el premi a la millor iniciativa mediambiental del III Concurs de Cementeris que convoca la revista ‘Adiós Cultural’. Joaquín Martín Cubas, professor de Ciència Política i de l’Administració de la Universitat de València, és un dels impulsors del jardí etnobotànic, dins el pla de desenvolupament sostenible del municipi.

La col·laboració de la Universitat es realitza en diferents àmbits. D’una banda, s’està realitzant un treball d’investigació d’espècies rares, amenaçades o d’especial interès. Entre altres, participa el laboratori de germoplasma de la Universitat de València. Així mateix, el Jardí Botànic de la Universitat de València orienta el jardí etnobotànic, mitjançant un conveni amb l’Ajuntament d’Aras de los Olmos. També hi participen l’Institut de Desenvolupament Local de la Universitat de València i l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València.

L’antic cementeri d’Aras de los Olmos, a la comarca dels Serrans, havia estat en desús des de 1955.

El guardó de la revista ‘Adiós Cultural’ està dotat amb 2.000, i es lliura hui a Madrid.