La Universitat col·labora en un mapa mundial d’iniciatives solidàries enfront de la pandèmia

  • Unitat de Suport als Instituts Tarongers
  • 28 de juliol de 2020
 
María Dolores Pitarch
María Dolores Pitarch

La Universitat de València col·labora, a través de l’IIDL (Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local), en el projecte Solivid, per a l’elaboració d’un mapa i un banc de dades mundial, on es recopilen les iniciatives i recursos solidaris enfront de la pandèmia del Covid 19.

Arran de la situació de pandèmia mundial originada per la covid-19 s’han donat múltiples casos d’emergència social en el territori valencià, a Espanya i en el món. Solivid, explica la directora de l’IIDL, María Dolores Pitarch, “és un projecte col·lectiu per a la construcció d’un mapa col·laboratiu i d’un banc de recursos on-line sobre les iniciatives solidàries enfront de la crisi del COVID-19”. En el projecte participen grups d’investigació de deu països, catorze d’ells espanyols. En aquest moment, el banc de dades, disponible en obert ( https://www.solivid.org/ ) reuneix més de mil cinc-centes iniciatives de vint-i-sis països, a més d’una secció de notícies que recopila assajos i aportacions al debat ciutadà entorn de la pandèmia i les seues conseqüències. En els tres primers mesos transcorreguts des de la seua posada en funcionament, el 5 d’abril, la pàgina web ha sigut vista per un total de 4.853 visitants únics, al llarg de 7.861 sessions en les quals s’han consultat 24.068 pàgines.

Amb aquesta recollida d’informació, Solivid pretén aconseguir dues finalitats principals. D’una banda, agrupar i contribuir a la difusió de diferents iniciatives de cartografia col·laborativa de la solidaritat davant la crisi a tot el món. I d’altra banda, contribuir a aquests esforços col·lectius sumant nous tipus d’iniciatives solidàries no recollides en els mapes existents, ajudar a la seua visualització, facilitar el coneixement entre elles i contribuir a la seua anàlisi i a la seua comparació amb altres realitats internacionals.

L’equip INNODES del IIDL que desenvolupa el projecte, està coordinat per la professora Julia Salom, catedràtica de Geografia de la Universitat de València. L’IIDL és un centre d’investigació i especialització teòrica i pràctica, amb quinze anys d’experiència, en el camp del desenvolupament local, en el seu sentit més ampli. Està constituït per investigadors de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) i de la Universitat de València, experts en les diverses temàtiques contemplades en el concepte de desenvolupament sostenible, marc d’aplicació de les polítiques i estratègies de l’enfocament local del desenvolupament. L’ IIDL compta amb més de trenta professors i investigadors en la seu de València, dedicats a l’anàlisi i investigació de totes les dimensions del desenvolupament des del territori.

Més informació: