La Universitat col·labora amb la Mostra de València analitzant el cinema de Guy Debord

  • Gabinet de Premsa
  • 25 d’octubre de 2019
 
Guy Debord.
Guy Debord.

La Universitat de València col·labora amb la Mostra de València-Cinema del Mediterrani, que enguany arriba a la seua 34a edició. El dilluns 28, en el marc del cicle titulat ‘Guy Debord, cineasta’, la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació ha organitzat una jornada acadèmica.

Entre el 24 d'octubre i el 3 de novembre, es duran a terme diverses activitats amb el cinema dels països mediterranis com a protagonista. Es mostraran títols de diverses cinematografies en la secció oficial i informativa, amb un programa que es completa amb la realització de cicles, homenatges, retrospectives i activitats paral·leles. Un dels cicles, ‘Guy Debord, cineasta’, presentarà, per primera vegada a Espanya, una retrospectiva completa dels tres llargmetratges i tres curtmetratges dirigits pel filòsof francés, en còpies restaurades per la Cinemateca francesa i supervisades pel cineasta Olivier Assayas.

Per a analitzar la figura de Debord, la Facultat de Filologia , Traducció i Comunicació ha acollit el dilluns 28 d’octubre al matí una jornada acadèmica dedicada a les seues reflexions entorn de la societat de l'espectacle. La trobada, organitzat per la Mostra juntament amb el Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació de la Universitat, comptarà amb la presència de diversos especialistes en teoria de la imatge, com Antonio Méndez, Awatef Ketiti i Silvia Guillamón, entre altres. En la jornada es presentarà, a més, el llibre ‘Cine, imagen y representación en Guy Debord’, coordinat pel professor de Comunicació Audiovisual de la Universitat Manuel de la Fuente.

La jornada acadèmica s'ha dut a terme en el Saló de Graus de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València el dilluns 28 d'octubre a partir de les 10 hores. Entrada lliure. El programa complet de la Mostra de València es pot consultar clicant ací.

Arxivat en: Estudis