La Universitat completa el medaller de març amb altres 27 metalls

  • Servei d'Esports
  • 28 de març de 2018
 
Els equips de goalball que han pujat al podi.
Els equips de goalball que han pujat al podi.

Un total de 27 metalls (nou ors, nou plates i nou bronzes) ha sumat la Universitat de València (UV) al seu palmarés després de disputar-se la passada setmana els Campionats Autonòmics d’Esport Universitari (CADU) d’atletisme, goalball, vòlei platja i vela. La Universitat es va proclamar campiona autonòmica en totes les disciplines excepte en vela. Les seues dues tripulacions no van aconseguir posicionar-se, quedant-se en el quart lloc.

La Universitat Jaume I de Castelló (UJI) va ser l’organitzadora del CADU d’atletisme, que es va celebrar el passat dia 24 i en el qual la Universitat de València va competir amb un centenar d’atletes seleccionats pel tècnic Rubén Picazo. La UV va aconseguir una vintena de medalles (quatre ors, set plates i nou bronzes), proclamant-se així campiona autonòmica per davant de l’UJI, que es va quedar amb sis metalls menys.

Els atletes de la Universitat de València van sumar un or, tres plates i tres bronzes; mentre que les seues homòlogues femenines es van fer amb un total 14 medalles: tres ors, cinc plates i sis bronzes.

D’altra banda, en el debut del goalball com a modalitat inclusiva dins del circuit oficial de CADU, la Universitat de València es va proclamar campiona absoluta amb l’or en totes les categories: masculí, femení i per equips. Organitzat per la UV, el campionat es va disputar a la pista central del Pavelló Universitari del Campus de Blasco Ibáñez el passat dia 22. El goalball és una disciplina esportiva dissenyada per a persones cegues i el seu campionat autonòmic és una iniciativa de la Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat de la Universitat de València que va arrancar fa quatre temporades. No obstant açò, no ha sigut fins a 2018 que s’ha inclòs per primera vegada dins del calendari oficial, configurant-se com l’únic esport adaptat del CADU.

El tercer campionat autonòmic que es va portar la passada setmana la UV va ser el de vòlei platja, fent-se amb quatre medalles: or en femení i per equips, i plata en mixt i masculí. Organitzat per la Universitat Cardenal Herrera-CEU a la platja de la Malva-rosa de València, la Universitat va participar amb el màxim de parelles permés, un total de sis, dues per cada categoria: masculina, femenina i mixta. El resultat: la consolidació del lideratge autonòmic per a la Universitat de València per quart any consecutiu, tal i com ho havia previst el seleccionador, Juanjo Susín, qui celebra aquest últim èxit després de l’assolit en el campionat en pista. “El CADU és l’avantsala del CEU i ens va a servir per a seleccionar les parelles, masculina i femenina, que representaran a la UV a Múrcia, de l’11 al 13 d’abril”, va avançar.

No va córrer la mateixa sort l’equip de vela. Organitzat per la UV al Reial Club Nàutic de Calp, el CADU de vela es va disputar en la categoria absoluta i va comptar amb la presència de dues tripulacions formades per cinc integrants, homes i dones, cadascuna. En canvi, l’equip valencià no va tindre un bon dia i, encara que va estar a prop, no va aconseguir el podi.

Tots els resultats poden seguir-se a través de Facebook i Twitter.

Imatges: