La Universitat constitueix el seu Comitè d’Emergències

 

Aquest Comitè, integrat per la rectora, el gerent i diferents vicerectors i vicerectores, pels degans-coordinadors de cada Campus, la vicegerenta d’economia i coordinació de serveis i caps i directors dels principals serveis i estructures de la Universitat de València implicades en la seguretat i gestió d’infraestructures, comunicacions i resposta a situacions d’emergències.

La constitució d’aquest Comitè a l’inici de curs permetrà donar una resposta ràpida a situacions d’emergències, especialment de caràcter meteorològic.

En la reunió mantinguda en el matí d’aquest dimarts 10 de setembre s’ha acordat una instrucció de procés de presa de decisions i de gestió d’emergències a seguir a la Universitat de València.

El Comitè, que serà coordinat pel gerent de la Universitat, realitzarà un seguiment de les situacions declarades de preemergència o emergència i declararà els diferents nivells d’emergència establerts a la Universitat de València, i que han estat acordats en el dia de hui.

Aquells nivells tenen una escala de 0 a 4, en el qual el nivell 0 suposa l’absència de situacions previstes com a riscos per a la comunitat universitària.

En el nivell 1 es declara un conjunt de recomanacions d’actuacions, essent el nivell d’emergència més baix d’emergències a la Universitat, mentre que en el nivell 2 es preveu la suspensió total o parcial de les activitats docents així com d’altres activitats universitàries que seran determinades pel Comitè en funcions de les previsions i les situacions de preemergència i emergència declarades per les autoritats.

El nivell 3 suposarà la suspensió general de l’activitat universitària (docent, administrativa, investigadora i cultural), amb l’excepció de les tasques de suport a les funcions bàsiques i de manteniment d’instal·lacions crítiques.

La declaració del nivell 4 suposarà el tancament i evacuació de les instal·lacions universitàries, excepte els equipaments i instal·lacions crítiques, així com el confinament temporal a l’interior dels edificis quan existisca risc en l’evacuació.

En la reunió de hui també s’ha establert els canals que seguirà la Universitat de València per informar la comunitat universitària davant de situacions d’emergència:

  • Pàgina web de la Universitat: www.uv.es
  • Correu electrònic de la Universitat de València
  • Aplicació de la Universitat de València per a dispositius mòbils (UVapp) disponible gratuïtament en sistemes iOS i Android
  • Comptes oficials de Twitter (@UV_EG) i de Facebook de la Universitat
  • Perfil oficial de la UV a Instagram (@universitatdevalencia)
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies