La Universitat constitueix la Mesa de Mobilitat per a promoure l'ús de transports sostenibles

  • Gabinet de la Rectora
  • 11 de febrer de 2020
 
Imagen de la noticia

El Consell de Govern, per iniciativa del Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, ha aprovat la creació de la Mesa de Mobilitat per a promoure l’accés a peu, amb bicicleta i amb transport públic als centres de la Universitat de València.

Modificar el model de mobilitat de la Universitat de València, que afavoreix el cotxe privat, per una mobilitat més sostenible és l’objectiu principal de la Mesa de Mobilitat que està prevista es contistuïsca en breu. La Mesa té previst elaborar el Pla de Mobilitat de la Universitat on es contemplen els reglaments i directrius relacionades amb la mobilitat.

La Mesa analitzarà el model de mobilitat de la Universitat, caracteritzada per la dispersió dels edificis en diversos campus i localitzacions. La expansió a diferents campus es va fer en un temps a on es prioritzava el desplaçament en vehicle privat. Açò es tradueix en un impacte molt negatiu a nivell ambiental (consums, emissions contaminants), a nivell social (espai públic destinat a aparcament privat, desigualtat en les oportunitats d’accés) i a nivell econòmic (pèrdua de temps productiu, encariment del transport).

La vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, Elena Martínez, ha destacat que aquesta Mesa ‘prendrà decisions polítiques tan importants com l'ús i aparcament de patins, negociacions amb les empreses de transport i foment d'usos més sostenibles de mobilitat, que ajuden a reduir la petjada de carboni i a contribuir a una universitat saludable; demostrar que la Universitat canvia pel clima’.

En relació amb el Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides, la Mesa de Mobilitat de la Universitat pretén impulsar propostes de millora del transport, prioritzant els modes de desplaçament més sostenibles dins de la comunitat universitària.

Així mateix, la Mesa donarà veu a tots els col·lectius universitaris. Per això, comptarà amb representants de l’Assemblea General d’Estudiants, de la Junta del PDI, de PAS i del Comitè d’Empresa. A més, també es comptarà amb representant del Campus d’Ontinyent, del Campus de Burjassot-Paterna, de Blasco Ibáñez, del Campus de Tarongers i del Centre de Màsters de Secundària.

Arxivat en: Institucional