La Universitat convoca el Premi RAGALO a l’impuls de l’Aprenentatge Servei ApS

  • Gabinet de Premsa
  • 29 de desembre de 2017
 
Cartell del premi.
Cartell del premi.

La Universitat de València, a través del Centre de Formació i Qualitat Manuel Sanchis Guarner, convoca l’alumnat de les universitats espanyoles a participar en la segona edició del Premi RAGALO a l’impuls de l’Aprenentatge Servei (ApS). El termini de presentació de candidatures estarà obert fins el pròxim 31 de gener. Aquest reconeixement té la finalitat de premiar projectes que hagen utilitzat amb èxit la metodologia ApS.

El nom d’aquest premi reconeix la figura Rafaela García López, professora de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València.

L’Aprenentatge Servei (ApS) és una proposta que permet formar-se a través de la participació i el compromís amb la comunitat. És un procés d’adquisició de coneixements i competències per a la vida, un servei per aprendre i col·laborar, un mètode de pedagogia activa i reflexiva.

Enguany es compta amb la novetat que fa extensible la participació a l’alumnat de totes les universitats espanyoles que executen projectes i realitzen pràctiques d’aprenentatge servei tant en les iniciatives institucionals corresponents a programes universitaris com de manera integrada en les assignatures dels graus, màsters i postgraus.

La Universitat de València estableix quatre modalitats de premis d’acord amb àrees de coneixement i una quinta amb caràcter transversal a totes, en els quals es premia el reconeixement explícit d’accions dins d’una ciutadania crítica global.

El termini de presentació de candidatures compren des del 15 de desembre de 2017 fins el 31 de gener de 2018. Els premis es lliuraran en el marc de la convocatòria de les exposicions finals dels projectes puntuals d’ApS a la Universitat de València, que se celebrarà en maig de 2018.
 

Més informació: