La Universitat i Creu Roja promouran accions per a la integració laboral de persones amb dificultats

  • Gabinet de Premsa
  • 7 de febrer de 2018
 
Assistents a la firma del conveni
Assistents a la firma del conveni

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i el president provincial de Creu Roja Espanyola en València, Rafael Gandía, han firmat, aquest 31 de gener, un conveni per tal de promoure aliances estratègiques per a la integració laboral de les persones amb majors dificultats d’accés al mercat de treball. Així, les dos parts col·laboraran en matèries d’investigació, formació, divulgació i consolidació de la cultura jurídica garantista dels drets humans.

A l’acte han assistit també per part de la Universitat, la secretària general, Maria José Añón; el vicedegà de la Facultat de Dret, Javier Plaza; la directora de la Cínica Jurídica de la Facultat de Dret, Ruth Mestre; la directora de la Clínica d’Estrangeria, Pilar Fernández; la directora de la Clínica Penitenciària de la Facultat de Dret, Asunción Colás; i per part de la Creu Roja, la secretària provincial, María Ruiz; el coordinador provincial, Marcos Haro; i la responsable autonòmica d’Ocupació de Creu Roja, Paulina Gómez.

Creu Roja desenvolupa els projectes ‘Repte Social empresarial. Aliances per la inserció laboral’ l’objectiu del qual és el de promoure mercats productius inclusius en l’entorn local i el projecte ‘Ponts cap a l’ocupació-Itineraris per la igualtat’ dirigit a millorar l’ocupabilitat de dones en risc d’exclusió, generant aliances estratègiques per a promoure la igualtat d’oportunitats en el mercat laboral.

En aquest sentit, la Universitat i Creu Roja desenvoluparan línies d’actuació per a l’impuls d’activitats  relacionades amb la formació i la investigació així com la consolidació dels processos de garantia dels drets humans relacionats amb persones amb dificultats d’accés al mercat de treball, en les quals puguen participar membres de la comunitat universitària.

La Universitat s’ha compromés a impulsar i articular aquestes accions a través del projecte d’innovació docent Clínica Jurídica de la Facultat de Dret. En concret, pot participar activament en els cursos de capacitació per a incrementar les possibilitats d’inserció i contractació de les persones en exclusió ajudant-les a conéixer in situ els requeriments i competències exigits en el mercat laboral. Per això, la Universitat cedirà puntualment l’espai de la Clínica Jurídica i tutoritzarà el procés formatiu de l’estudiantat de la Clínica Jurídica que vaja a participar en les accions de capacitació organitzades per Creu Roja.