La Universitat desplega espais multicolor en tots els campus

  • Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives
  • 4 de març de 2021
 
Cartell dels espais multicolor
Cartell dels espais multicolor

Les biblioteques universitàries acolliran espais virtuals d’informació i acompanyament a l’estudiantat universitari LGTBI. Els espais multicolor s’inauguraran el 8 de març, coincidint amb el Dia internacional de les dones, que enguany du per lema “L’esforç per a definir un futur més igualitari en temps de pandèmia”, i estaran actius fins al període d’exàmens de maig.

El disseny i implementació dels espais multicolor virtuals forma part del programa de Voluntariat UV en diversitat que coordina Diversitats. Els espais han estat dissenyats com un punt de trobada i socialització, on organitzar activitats i oferir un servei d’atenció i informació dels diferents recursos universitaris.

Aquestes espais virtuals es dinamitzaran per un equip de 15 voluntaris i voluntàries que el passat curs van rebre formació en matèria de diversitat afectivosexual i de gènere, així com dels recursos i procediments universitaris. Les persones voluntàries faran permanències virtuals seguint un calendari establit i públic, atenent en línia tota mena de consultes relacionades amb el procediment de canvi de nom, actuació davant l’assetjament o comportaments LGTBIfòbics, situacions de discriminació, etc.

Segons el Diagnòstic en matèria de diversitat LGTBI i etnicocultural entre l’alumnat de la Universitat de València, elaborat per l’equip d’investigació MIDICO en 2019, l’estudiantat LGTBI considera la Universitat una institució oberta, plural i acollidora, tot i que la situació als campus i entre facultats no és homogènia i encara es produeixen comportaments discriminatoris, com ara comentaris menyspreatius fets o tolerats per part de companys i professorat. El diagnosi assenyala com un dels motius per a no presentar una queixa davant un comportament així el no saber com fer-ho.

Amb la creació dels espais multicolor a les biblioteques, considerades un espai segur per l’estudiantat LGTBI, volem apropar els serveis a peu de campus, donar a conéixer i acostar l’actuació de Diversitats, informar i donar suport, fer acompanyaments, assabentar sobre els recursos interns i externs, descobrir l’activitat dels col·lectius LGTBI universitaris, etc.

En els cartells dels espais multicolor que es col·locaran en les biblioteques hi haurà un codi QR que enllaçarà al web de Diversitats, on es podrà trobar l’horari d’atenció establit i una programació d’activitats. També es podrà accedir des de diferents banners emplaçats al web i microsites del Servei de Biblioteques. A més, es resoldran dubtes i es gestionaran cites a través del correu electrònic multicolor@uv.es.

El programa de voluntariat inclou també treball de sensibilització i divulgació dels recursos a través de xarxes socials. L’estudiantat que participa en l’acció de voluntariat rebrà formació continua i entre les activitats previstes per als pròxims mesos, hi trobem el Club de lectures feministes, promogut des del Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat de la Universitat en què participen totes les àrees del vicerectorat. L’activitat està dirigida exclusivament a l'estudiantat del programa de Voluntariat UV del Sedi en diversitat, prevenció i intervenció en violència masclista, sostenibilitat i suport a l’estudiantat amb discapacitat.

Els espais multicolor s’inauguraran el 8 de març, coincidint amb el Dia internacional de les dones, que enguany du per lema “L’esforç per a definir un futur més igualitari en temps de pandèmia”, i estaran actius fins al període d’exàmens de maig.

Més informació: