La Universitat i destacats empresaris valencians es reuneixen al Parc Científic

  • 4 de maig de 2017
 
Parc Científic

La Universitat de València i la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) s'han reunit aquest dimecres al Parc Científic de la institució acadèmica a fi d'estretar lligams entre ambdues organitzacions en favor de la transferència de coneixement, la innovació i la millora del teixit productiu. La reunió ha estat encapçalada pel president de la CEV, Salvador Navarro, i el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo.

Un total de 26 companyies representatives del sector empresarial valencià, acompanyades de la cúpula directiva de la CEV, s'han reunit al Parc Científic (PCUV) amb els òrgans de direcció de la Universitat de València i del PCUV, així com amb els responsables de diferents Instituts de Recerca. L'objectiu de la trobada, seguir potenciant l'acostament i la col·laboració entre ambdues organitzacions en favor de la transferència del coneixement, la innovació i la millora del teixit productiu.

“La Universitat no es pot visualitzar sense la connexió amb el sector productiu”, ha assenyalat el rector Esteban Morcillo. “Aquesta és una institució moderna i internacional, que produeix ciència bàsica i que ha de transferir aqueix coneixement si vol complir amb la seua missió de contribuir al desenvolupament sòcio-econòmic. I per a tal fi les relacions amb l'empresa són fonamentals”.

El rector ha recordat que la Confederació Empresarial Valenciana és patrona fundadora del Parc Científic de la Universitat de València i ha mostrat la seua satisfacció per acollir a una representació tan significativa del empresariat valencià, i de fer-ho en el Parc Científic, un lloc que, com ha assenyalat el director del PCUV, Juan Antonio Raga, “tracta de contribuir al fet que la innovació forme part de la cultura dels ciutadans”.

Salvador Navarro, president de la CEV, ha dibuixat un entorn econòmic valencià privilegiat, “amb Port València com la joia de la Corona” –ha dit–, “que ha de ser tractat com es mereix, potenciant la R+D+i, coneixent a fons les universitats, estant en els Consells Socials i en els parcs científics universitaris. En la històrica relació amor-odi entre empresa i acadèmia, els qui eixim perdent som els empresaris. Comptar amb un entorn empresarial que connecte amb la Universitat és una eina fonamental i des de la CEV estem disposats a recolzar qualsevol iniciativa per a la millora de l'interès general, siga econòmic, social o empresarial”, ha conclòs.

Després de la reunió, la comitiva ha visitat la companyia biotecnològica Biopolis i els instituts de Robòtica (IRTIC) i Ciència Molecular (ICMol) de la Universitat de València, situats en el Parc Científic.

A més del rector de la Universitat de València i el president de la CEV, han assistit a la jornada, la vicerectora d’Investigació i Política Científica Pilar Campins, la directora-gerent de la CEV Inmaculada García, el director del Parc Científic, Juan A. Raga, el gerent de la Fundació Parc Científic, Fernando M. Zárraga, la secretària d'Innovació de la CEV, Elisa del Río, la responsable de Relacions Empresarials Elena Pérez-Manglano, i els directors dels instituts Eugenio Coronado i Juan José Martínez, a més de prop de 30 responsables del sector econòmic i empresarial valencià.