La Universitat i la Diputació presenten el programa de conferències ‘Benestar, Formació, Territori’

  • 31 de maig de 2016
 

El Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat i l'àrea de Benestar Social i Educació de la Diputació de València presenten aquest dimecres en el centre cultural La Nau un programa formatiu conformat per un cicle de 14 jornades que es realitzarà entre juliol i novembre en les comarques valencianes.

El vicerector Jorge Hermosilla i la diputada Mercedes Berenguer explicaran a les 12 hores en l’Aula Magna de La Nau, les claus del programa “Benestar, Formació, Territori”. Un cicle en el qual s'exposarà, analitzarà i debatrà sobre temes d'especial interès i actualitat per a la societat local a través de les aportacions del personal docent i investigador de la Universitat de València. 

A les 12:30 hores, els professors Pilar Alguacil (Departament de Dret Financer i Història del Dret), Paz Lloria (Dret Penal) i Belén Cardona (Dret del Treball i de la Seguretat Social) participen en una taula redona sobre els valors ètics de la societat valenciana. Un col·loqui que serveix com a bestreta del programa “Benestar, Formació, Territori”, que es desenvoluparà en la totalitat de les comarques de la província de València mitjançant el format de taules redones. Les sessions formatives estaran dividides en tres blocs temàtics.

El primer tindrà lloc a Villar del Arzobispo, Titaguas, Requena, Yátova i Xàtiva. Coordinat per la professora Pilar Alguacil, aquest mòdul formatiu tractarà l'economia social i l'ocupació en espais rurals, les cooperatives de serveis socials per a aturats/as, en particular per a dones, i el paper dels ajuntaments en el seu foment. Els docents de la UV que participaran en aquest curs són: Manuel Alegre (Dret del treball i la seguretat social), Mª Pilar Bonet (Dret Financer), Salvador Montesinos (Dret Financer) i Maria José Vañó (Dret Mercantil).

El segon bloc constarà de sis jornades, a Quart de Poblet, Llíria, Sueca, Gandia, Ontinyent i Algemesí. Coordinats per Paz Lloria, aquests simposis seran impartits per Beatriz Lucas (Psicologia Evolutiva), Pilar Sahuquillo (Teoria de l'Educació) i Victoria Vázquez (Teoria de l'Educació). La temàtica d'aquest mòdul se centrarà en la violència en la infància i les seues solucions, la mediació en la violència entre iguals en l'entorn escolar, les claus de l'assetjament i ciber-assetjament, l'educació emocional, habilitats socials, mesures reeducativas, etc. 

En tercer lloc, les jornades sobre moviments migratoris i els seus efectes en la societat local tindran lloc a Mislata, Burjassot i Faura. Aquest bloc, coordinat per Javier de Lucas (Filosofia del Dret), comptarà amb la participació de Belén Cardona (Dret del Treball i de la Seguretat Social), Ángeles Solanes (Filosofia del Dret, Moral i Política) i Albert Mora (Sociologia i Antropologia Social). En finalitzar totes les jornades, es presentarà a l'Eliana una publicació impresa que recopile les conclusions del programa ‘Benestar, Formació, Territori’.

El vicerector Jorge Hermosilla i la diputada Mercedes Berenguer coincideixen a assenyalar que l'objectiu d'aquest programa és contribuir a la formació i transferència de coneixements de la societat local, en la dimensió territorial, comunitària i ciutadana. Les jornades estan obertes al públic en general de la localitat i el seu entorn pròxim, especialment a col·lectius socials, educatius i assistencials (docents, tècnics municipals, estudiants, responsables polítics, etc.).