La Universitat estreta les seues relacions amb el sistema universitari rus

  • Gabinet de la Rectora
  • 8 d’abril de 2019
 
Imagen de la noticia

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, ha estat rebuda hui pels directius de la Fundació Món Rus en una reunió de treball per aprofundir les relacions entre la Universitat de València i aquesta Fundació, a través de la qual s’obrirà la col·laboració amb universitats i centres d’investigació de Rússia.

El passat divendres dia 5 d’abril, la Universitat de València va inaugurar el seu Centre Rus. Aquest és el segon centre que obri a Espanya la Fundació Món Rus, després de l’existent a la Universidad de Granada, no estant previst, actualment, l’obertura d’altres centres a Espanya.

La Fundació Món Rus, amb la qual la Universitat de València té signat un acord de col·laboració, és un centre públic que, a l’igual que l’Institut Cervantes en el cas espanyol, o l’Institut Confuci en el cas xinès, es va crear per a difondre el coneixement i l’ensenyament de la llengua i cultura de Rússia a tot el món però, alhora serveix per establir i consolidar relacions entre les institucions educatives i de recerca de tot el món.

La Universitat de València ha signat un acord de col·laboració amb la Fundació Món Rus que li permet, no sols la creació del Centre Rus a la Universitat de València sinó l’accés a bases de dades i biblioteques digitals de la Federació Russa i, alhora, servei de pont amb totes les universitats del sistema universitari rus i amb tots els seus centres d’investigació.

Després de la inauguració del Centre Rus a la Universitat de València, i atenent a la invitació cursada el passat mes de juny de 2018, la rectora de la Universitat, Mª Vicenta Mestre, el vicerector d’Internacionalització i Cooperació, Carles Padilla, i la professora Olga Pirozhenko han participat hui en una reunió amb els directius de la fundació, en concret, amb el director executiu, Vladimir Kochin, el responsable dels centres russos, Nikolai Serguechev, i el secretari tècnic, Sergei Skriabin, qui els ha rebut a la seu de la Fundació, a Moscou.

El director executiu de la Fundació Món Rus, Vladimir Kochin, ha destacat la importància que té per a ells tenir com a soci a una universitat de referència del sistema universitari espanyol, com és la Universitat de València.

Per la seua banda, la rectora Mª Vicenta Mestre ha remarcat el valor estratègic d’aquest acord, que permetrà enfortir relacions amb la Fundació Món Rus que servirà de pont amb el sistema universitari rus, amb el qual la Universitat de València ja té acords de col·laboració en els àmbits de la docència i de la recerca.