La Universitat fa un balanç positiu del primer any de col·laboració amb À Punt

  • Gabinet de la Rectora
  • 16 d’octubre de 2018
 
Reunió representants universitats públiques i À Punt

La Universitat de València, junt amb la resta d’universitats públiques valencianes, han celebrat una reunió per fer un seguiment del Conveni de Col·laboració que es va signar amb À Punt Mèdia i apostar per la innovació i la recerca dels nous mitjans de comunicació públics valencians.

La reunió s’ha celebrat a les instal·lacions d’À Punt a Burjassot i en ella han participat el responsable del Taller d’Audiovisuals (TAU) de la Universitat de València, Miquel Francés; del Servei de Comunicació de la Universidad Miguel Hernández d’Elx, Eva María Corbalán; la directora de l’Àrea de Comunicació de la Universitat Politècnica de València, Isabel Tort; el director del Departament de Ciències de la Comunicació de la Universitat Jaume I de Castelló, Javier Marzal; del departament de Comunicació de la Universitat d’Alacant, José Antonio Moya; la directora general d’À Punt Media, Empar Marco; i el cap de la Unitat de Projecció Social d’À Punt Mèdia, Albert Vicent.

Els representants de les universitats valencianes han valorat positivament les accions que s’han dut a terme des que l’11 de juliol del 2017 es va signar el Conveni Marc de col·laboració entre les institucions acadèmiques i À Punt Mèdia. Entre els hites assolits està l’organització del primer Pitching de l’Audiovisual Valencià, on la Universitat de València va ser l’amfitriona. En aquesta primera edició es varen presentar 16 projectes audiovisuals d’estudiants, on cinc projectes del Màster en Continguts i Formats Audiovisuals de la Universitat van estar seleccionats i la majoria d’ells estan en fase de preproducció.

A més, es va crear una oferta de 40 contractes en pràctiques per a estudiants de les universitats valencianes i es va realitzar una promoció de la recerca i del coneixement en la programació d’À Punt Mèdia, on les àrees de la Universitat en Periodisme, Comunicació Audiovisual, Físiques, Enginyeria Informàtica i Multimèdia han tingut una especial atenció.

També s’ha valorat la incorporació de produccions audiovisuals produïdes per les universitats valencianes a l’oferta d’À Punt, on una vegada més el TAU de la UV té una especial rellevància en la producció de documentals i sèries de divulgació científica; la redacció del llibre d’estil d’À Punt Mèdia, en la que han participat les Universitats; o la cooperació en accions formatives del personal d'À Punt on la nostra Universitat i la Universitat Jaume I van tenir un protagonisme especial.

D’altra banda, les universitats públiques valencianes i la direcció d’À Punt Mèdia han acordat l’impuls d’accions per a potenciar la innovació als nous mitjans de comunicació públics valencians, així com iniciatives per a desenvolupar la investigació sobre nous continguts i formats que puguen servir per a millorar la oferta comunicativa de la cadena i la formació dels futurs professionals de la comunicació a les universitats. S’ha acordat la posada en marxa de noves iniciatives d’innovació i investigació, necessàries per a millorar la qualitat de la formació i de la comunicació, malgrat el context de les dificultats de finançament que pateixen les administracions públiques valencianes.

En paraules de la directora general d’À Punt Mèdia, Empar Marco, les universitats són “socis preferents” en l’estratègia dels mitjans públics valencians de desenvolupar projectes d’innovació i nous formats. Una estratègia en què s’aprofundirà als llarg dels pròxims mesos.

Els representants de les cinc universitats públiques valencianes han subratllat el bon clima de col·laboració entre les universitats i À Punt, i la disposició a desenvolupar tot tipus d’iniciatives que puguen servir per a potenciar la missió de servei públic que comparteixen ambdós tipus d’institucions. 

La Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) va signar l'11 de juliol de 2017 un Conveni Marc de quatre anys de durada amb els rectors de les cinc universitats públiques valencianes. El conveni implica la cooperació en programes de formació i reciclatge de professionals membres de la CVMC i de les universitats, l’assessorament mutu en qüestions relacionades amb l’activitat de la corporació i les universitats, l’organització i execució d’activitats comunes, com seminaris, cursos, jornades i congressos, l’intercanvi de personal per temps limitat, la cooperació en programes de formació d’estudiants, la col·laboració en activitats de producció i difusió de programes o la promoció conjunta de la ciència i el coneixement, entre altres temes.

Imatges: