La Universitat en la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara

  • Gabinet de la Rectora
  • 5 de desembre de 2019
 
Imagen de la noticia

La Universitat de València està present en l'edició de 2019 de la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara (Mèxic), la major fira de llibres editats en espanyol del món, i la segona més important en termes globals.

Un any més, la Universitat de València (UV) està present en la Fira Internacional del Llibre (FIL) de Guadalajara (Mèxic), que es va iniciar dissabte passat 30 de novembre i finalitza el pròxim dia 7 de desembre, al costat de la resta d'editorials universitàries que integren UNE la Unió d'Editorials Universitàries Espanyoles.

En l'edició d'enguany, a més de reforçar la presència dels seus títols publicats, la UV ha apostat per la promoció a través de xarxes socials de les seues publicacions incrementant el volum de vendes directes en la qual és la major fira editorial en llengua hispana.

La Fira Internacional del Llibre va ser fundada fa 33 anys per la Universitat de Guadalajara com un festival cultural en el qual la literatura és la columna vertebral, amb un programa en el qual participen autors de tots els continents i en diferents llengües, així com en un espai de discussió acadèmica sobre temes d'actualitat.

Les activitats de la FIL s'estenen per tota la ciutat i la Universitat de Guadalajara, en els àmbits de la música, l'art, el cinema i el teatre. En l'edició de 2019 el país convidat és l'Índia i les activitats inclouen també la dimensió gastronòmica en un festival que transcendeix la literatura per a convertir-se en un esdeveniment de repercussió internacional.

La Universitat de Guadalajara i la Universitat de València

La rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre, ha visitat la FIL i l'estand que ocupa UNE atenent la invitació del president de la Fira Internacional del Llibre, que és una societat propietat de la Universitat de Guadalajara, institució amb la qual la Universitat de València manté un acord de col·laboració que va ser recentment renovat i que inclou la col·laboració acadèmica i tècnica.

El rector general de la Universitat de Guadalajara (UdG), Ricardo Villanueva Lomelí, va mantindre una reunió amb la rectora de la UV en la FIL i van abordar noves vies de col·laboració institucional que amplien les línies d'investigació actuals, el programa de mobilitat que està vigent i la col·laboració entre el Taller d’Audiovisuals (TAU) de la Universitat i el Sistema Universitari de Ràdio, Televisió i Cinematografia de la UdG.

En aqueix sentit, i en paral·lel a la FIL, la UdG desenvolupa en el mateix recinte de la Fira del Llibre la trobada internacional TVMorfosis, el fòrum anual de debat sobre televisió i continguts audiovisuals que compta amb una edició valenciana, TVMorfosisCONTD, que es desenvolupa anualment en el TAU de la Universitat de València, el director de la qual ha participat en l'edició mexicana d'enguany i ha acompanyat a la rectora de la UV en la visita a la FIL i en la seua reunió amb el rector de la UdG.

La UdG, fundada en 1792 i refundada en 1925, s'estructura en sis centres universitaris temàtics i nou centres universitaris regionals i compta amb 16.715 professors i professores i 280.297 estudiants.

Publicacions de la Universitat de València

L'editorial de la Universitat, PUV (Publicacions de la Universitat de València) edita anualment uns 150 nous títols que permeten que, en l'actualitat, dispose d'un catàleg de més de 3.000 títols vius i un total de 1.500 llibres electrònics des que s'iniciara l'aposta per la digitalització i la comercialització d'aquest suport que és coherent amb l'estratègia de sostenibilitat de la Universitat.

Fundada fa quasi cent anys, l'editorial de la Universitat de València és considerada com una de les més importants d'Espanya i compta amb una plantilla de 18 persones que desenvolupen una labor editorial amb autores i autors de la Universitat de València i, també, editant autors de grans grups editorials universitaris com Cambridge i Oxford.

L'activitat de PUV ha sigut reconeguda amb la concessió de segells de qualitat a quatre de les seues col·leccions (història, història i memòria del franquisme, 'Aldea Global' i desenvolupament territorial) i el premi UNE a la millor edició pel llibre IACOBI, primi instrumenta in arxiu sedis valentinae asservata’.

Imatges:

Arxivat en: Institucional