La Universitat i la Fundació València Bàsquet signen un conveni per a la creació de la Càtedra de Bàsquet

  • Gabinet de la Rectora
  • 6 de novembre de 2019
 
Càtedra Bàsket

La rectora de la Universitat de València, M.ª Vicenta Mestre, i el conseller delegat de la Fundació València Bàsquet, Paco Raga, han signat el conveni de col·laboració per a la creació de la ‘Càtedra de Bàsquet L’Alqueria del Basket’, la primera càtedra sobre bàsquet d’Espanya.

La Càtedra del Bàsquet L’Alqueria del Basket naix amb l’objectiu de promoure activitats formatives, culturals, d'investigació i d'extensió universitària orientades cap al coneixement i difusió permanent del món del bàsquet. Una de les activitats més destacades és la creació del premi ‘L’Alqueria del Bàsquet’ als millors Treballs fi de grau i fi de màster realitzats sobre la temàtica d’aquest esport.

D’altra banda, es realitzaran jornades, cursos, seminaris i activitats amb una finalitat divulgativa i de transferència, així com publicacions i investigacions patrocinades per la càtedra.

En paraules de la rectora M.ª Vicenta Mestre, la creació de la Càtedra del Bàsquet L’Alqueria del Basket ‘és una satisfacció per a la Universitat de València perquè es sustenta en dos pilars bàsics de la nostra institució: la transferència de coneixements a la societat i el valor de la inclusió i la igualtat a través de l’esport, recordant que la UV és un referent en l’àmbit de l’esport adaptat’.

Per al director d’Operacions i Relacions Institucionals de L’Alqueria del Basket, José Puentes, ‘és un orgull poder col·laborar amb la Universitat i poder així unir sinergies que permetan el desenvolupament i la formació dels més menut a través del bàsquet, sense oblidar un aspecte clau per a nosaltres: la cultura de l’esforç’.

La signatura del conveni de col·laboració entre la Universitat de València i la Fundació València Bàsquet 2000 ha tingut lloc a l’edifici de Rectorat hui dimecres 6 de novembre. A l’acte també han assistit la vicerectora d’Innovació i Transferència, M.ª Dolores Real; el director del Servei d’Educació Física i l’Esport, Vicente Añó;  el vicedegà d’Ordenació Acadèmica i Instal·lacions de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (FCAFE) i director de la present càtedra, Ferran Calabuig; la coordinadora de l’Alqueria del Basket Fundació València Basket 2000, M.ª Ángeles Vidal; i el preparador físic del València Basket, Pedro Cotolí.

La Fundació València Bàsquet 2000 es va constituir al 1996 amb l’objectiu de promoure i impulsar l’esport del bàsquet, fomentant així la pràctica de l’esport entre els més jovens i apropant el bàsquet a tots els àmbits de la societat. Per la seua part, L'Alqueria del Basket es va crear al 2017 com escola de bàsquet per albergar la cantera de futurs jugadors i jugadores del València Basket. El centre es situa a la ciutat de València i compta amb 15.00 m2 de superfície i 13 pistes completes

Arxivat en: Institucional , Càtedres