La Universitat guanya el Reto30diasenbici, una iniciativa interuniversitària per a promoure la mobilitat sostenible

  • Gabinet de Premsa
  • 3 de juny de 2019
 
Pilar Rueda i Pedro Salas
Pilar Rueda i Pedro Salas

La Universitat de València ha guanyat, en la seua primera participació, la sisena edició del Reto30diasenbici, una iniciativa que té com a objectiu la promoció de l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport entre la comunitat universitària.

Durant tot el mes de abril ha tingut lloc la campanya Reto30diasenbici, una iniciativa que fomenta l’ús de la bicicleta per a promoure una mobilitat més sostenible. El repte consistia en què les universitats participants aconseguiren acumular els màxims quilòmetres possibles en bicicleta gràcies a la participació de la comunitat universitària. Aquest repte s’ha realitzant a través d’una APP que guardava la distància recorreguda per cada usuària i usuari.

D’un total de vint-i-dos universitats, la Universitat de València ha aconseguit la primera posició  en el rànquing, amb un total de 17.383 km recorreguts per 260 membres de la comunitat universitària que han participat. La diferència respecte a la resta d’universitats ha sigut aclaparadora, atés que la universitat que ocupa el segon lloc queda a una gran distància, amb un total de 3.294 km realitzats. 

Gràcies a aquesta campanya, la Universitat de València ha deixat d’emetre més de quatre tones de CO2 a l’atmosfera, i col·loca la bicicleta com un dels mitjans de transport preferits per la comunitat universitària per a desplaçar-se als campus.

Dins del rànquing individual, el participant que més quilòmetres ha recorregut ha sigut Pedro Salas Pavón, amb 939 km pedalejats. Per això, la delegada de Sostenibilitat de la Universitat de València, Pilar Rueda, li ha entregat un xicotet obsequi com a agraïment a la seua participació i esforç.

La vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, Elena Martínez, ha agraït a tota la comunitat universitària la seua implicació en la iniciativa, i ha manifestat el seu compromís amb una mobilitat més sostenible, no contaminant i saludable.