La Universitat homenatja les dones que foren pioneres en la gestió institucional

  • 6 d’abril de 2016
 
Dones pioneres

La Universitat de València ret hui dimecres 6 d’abril un homenatge a les dones que iniciaren el camí en el govern dels centres de la institució. Organitzada per la Unitat d’Igualtat, la sessió se celebrarà a partir de les 19 hores al Paranimf de l’edifici històric de La Nau. Hi intervindrà el rector, Esteban Morcillo; el vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño; la catedràtica de Història Isabel Morant; la directora general d’Universitats, Investigació i Ciència, Josefina Bueno; i la directora de la Unitat d’Igualtat, Amparo Mañés.

La Unitat d’Igualtat realitza anualment actes destinats a la recuperació de la memòria històrica de les dones que, amb el seu treball i esforç, van contribuir a fer créixer la nostra institució universitària fins a convertir-se en el que és avui la Universitat de València (UV).

En l'acte d'enguany s'homenatja a 56 dones, totes aquelles que van ser pioneres als òrgans de govern dels seus centres, les primeres dones deganes, vicedeganes, secretàries i sotssecretàries de cadascuna de les facultats i escoles de la UV. En reconeixement al seu treball i al seu compromís en la Universitat, aquestes dones pioneres rebran un diploma al Paranimf de la UV.

En la conferència d'Isabel Morant, ‘Dones i espai públic. A contra corrent?’, es farà esment al treball de recerca finançat per la Unitat d’Igualtat, que sota la seua direcció, va fer aflorar els primers noms de dones que van conquistar la universitat com a espai professional.

L'objectiu d'aquesta recerca ha sigut estudiar el procés històric a través del qual les dones comencen a formar part del claustre universitari, com a investigadores i docents, en un primer moment, i, com a càrrecs acadèmics més endavant.

A l'inici de l'acte, el vicerector Antonio Ariño farà el lliurament del II Premi Olga Quiñones -convocat per la Unitat d’Igualtat en 2015- a les dues estudiants premiades pels seus Treballs Fi de Grau i Fi de Màster, en matèria d'estudis de dones i gènere.

Per a finalitzar, el Cor de dones ‘A cau d’orella’, realitzarà una actuació musical que entre altres temes, interpretarà el ‘Gaudeamus Igitur’.

Programa de l’acte

19 h. Benvinguda del Rector 

19:15 h. Lliurament dels II Premis Olga Quiñones als millors treballs Fi de Grau i Fi de

Màster

19:30 h. Conferència de la prof. Isabel Morant Deusa

20 h. Lliurament de diplomes a les dones pioneres en el govern dels Centres de la Universitat de València

20:45 h. Actuació musical del Cor de dones A cau d’orella 

21 h. Vi d’honor al Claustre

L'acte es retransmetrà en directe a traves del següent enllaç:

http://mediauni.uv.es/donespioneres