La Universitat homenatjà els seus esportistes en la Gala de l’Esport

  • 27 d’octubre de 2016
 
Imatge de l'acte

La Universitat de València va acollir, dimarts passat 25, la Gala de l’Esport, la cerimònia en què cada any es reconeix i presenta els esportistes universitaris, i amb la qual es dóna per inaugurat el curs esportiu.

A l’acte, hi van assistir i intervenir el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo; el vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño; el director del Servei d’Educació Física i Esports, José Campos; Celeste Asensi, directora de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat de la Universitat de València,  i Rosa Laparra, gerent de la Fundació Divina Pastora i membre de la comissió mixta de la Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat de la Universitat de València.

L’objectiu d’aquest esdeveniment va ser reconèixer els esportistes de les diferents competicions que, al llarg de la passada temporada, han aconseguit grans mèrits en l’esport i, a més, presentar els equips de la pròxima temporada.

La Gala, a la qual van assistir més de 350 esportistes, va començar amb un reconeixement als esportistes de més de 30 disciplines que han participat en el Campionat Autonòmic d’Esport Universitari (CAEU) i en els Campionats d’Espanya Universitaris (CEU), després del qual va arribar un dels moments més emotius de la Gala: l’homenatge als esportistes que han aconseguit excel·lents resultats a nivell internacional, com és el cas de les seleccions de frontenis, futbol 7 femení, judo, karate, natació, pilota valenciana, rugbi femení i masculí, taekwondo i voleibol masculí.

A continuació es va fer un homenatge als esportistes que durant l’estiu passat, van participar en els Jocs Olímpics i Paralímpics de Rio 2016: el regatista Héctor Álvarez; el llançador de javelina Héctor Cabrera; el ciclista Maurice Eckhard; i les judokes Julia Figueroa i Mónica Merenciano. Els estudiants de la Universitat de València  van compartir les seues experiències a Rio amb els assistents a la Gala, que van prestar tota la seua atenció i van aplaudir les seues intervencions.

El moment més emblemàtic de la Gala arribà amb l’homenatge especial a la trajectòria esportiva de quatre persones que, pel seu historial esportiu i el seu compromís amb la Universitat, van rebre el reconeixement i l’admiració de tots els presents.

El primer a pujar a l’escenari va ser Antoni Morellà, jugador de frontenis de la Universitat de València , que al llarg de la seua trajectòria esportiva a la Universitat ha aconseguit quatre medalles CAEU (tres d’or), quatre ors en la lliga interna i dues en el Trofeu Rector, i ha representat la Universitat de València  en el Trofeu Internacional Universitari Zabalki, on ha aconseguit quatre ors. Un altre gran palmarès és el de la segona homenatjada, Alicia Moreno. Jugadora i capitana de la selecció de futbol 7 femení, un dels equips que més títols per a la Universitat ha aconseguit en els últims anys en el panorama nacional i internacional. Moreno té en el seu haver ni més ni menys cinc ors i dues plates en CAEU; dos ors i una plata en el Campionat d’Espanya i un or, una plata i un bronze en els Jocs Europeus Universitaris, on a més va aconseguir ser proclamada jugadora pitxitxi.

A Alicia la va seguir Álex Sorribes, també jugador d’un dels esports d’equip amb més tradició de la Universitat de València: el rugbi. El capità de la selecció ha participat en el mundial universitari, on va obtenir la cinquena posició i té en el seu haver cinc ors i una plata en la competició autonòmica (CAEU); tres ors i dos bronzes en els Campionats d’Espanya i ha participat, sempre classificat entre els 10 primers, en dos campionats d’Europa. A més, ha estat subcampió de la divisió d’honor de rugbi i subcampió d’Espanya amb el seu club.

L’última homenatjada va ser Karina dos Santos Reis, la seleccionadora de taekwondo de la Universitat de València, una alumna d’origen portuguès que va venir d’Erasmus a estudiar a la Universitat l’any 2006 i va decidir quedar-s’hi fins avui. Entre el seu palmarès destaquen els tres ors en el Campionat d’Espanya i un or en el Campionat d’Europa Universitari.

La Gala es va tancar amb les paraules del rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, que va destacar l’esport universitari com un dels més importants valors que podem transmetre a tot el conjunt de la comunitat universitària. Va enaltir l’esforç, el treball, la capacitat de superació dels esportistes com un exemple personal per a la comunitat. Així mateix, va donar l’enhorabona a tot el conjunt d’esportistes, especialment als quatre homenatjats. A més, va fer referència als més de 600 alumnes que han participat en les competicions autonòmiques, fent que la Universitat de València es consolide com la universitat amb més participació, amb 127 medalles. També va destacar el paper dels esportistes a escala nacional, on en Campionats d’Espanya han aconseguit 41 medalles, així com en els Jocs Europeus Universitaris, en què la Universitat ha estat la universitat espanyola amb major nombre d’equips i esportistes participants, amb 15 medalles i una quarta posició en el medaller general. Tot un èxit si es té en compte que es tracta d’una competició en què participen quasi 200 universitats de 35 països. El rector va reconèixer la tasca dels esportistes que van participar en els Jocs Olímpics i Paralímpics, posant l’accent en la importància de l’esperit esportiu que els caracteritza i agraint-los que portaren el nom de la Universitat fins a la competició màxima.

El rector va tancar la Gala animant els esportistes a seguir en la mateixa línia de treball, ja que no solament són un orgull institucional sinó que a més fan de la Universitat una institució de referència en valors i cultura a través la seua pràctica esportiva