La Universitat investeix nous doctors i doctores

  • Gabinet de la Rectora
  • 15 de juny de 2019
 
Nous Doctors i Doctores i familiars al Paranimf de la Universitat
Acte d'Investidura de Nous Doctors

Un total de 26 nous doctors i doctores han estat hui investits i investides en representació de les 256 tesis llegides a la Universitat de València el passat curs. El solemne acte acadèmic ha tingut lloc al Paranimf de la Universitat de València, seguint el tradicional cerimonial acadèmic.

En el dia de hui s’ha celebrat la investidura de 26 nous doctors i doctores de les facultats de Medicina i Odontologia, Ciències Biològiques, Geografia i Història, Farmàcia, Ciències Socials i Magisteri. El proper divendres, 21 de juny, se celebrarà una altra sessió en què s’investiran nous doctors i doctores de la resta centres de la Universitat de València.

Així, entre les dues sessions d’investidura, rebran els elements simbòlics del doctorat vora el 25% del total de doctors i doctores que assoliren el més alt grau acadèmic al llarg del passat curs 2017-2018.

La investidura de nous doctors i doctores s’ha celebrat a l’històric Paranimf de la Universitat de València, una sala originària del segle XVII i reformada el 1869 que es troba situada a l'històric edifici "La Nau", hereu de la construcció original de l'Estudi General de València, construït per Pere Compte i Pere Bèrnia el 1498, en ple centre de la ciutat de València.

La cerimònia ha seguit el tradicional protocol acadèmic en el qual els i les membres de la comunitat universitària han lluït la vestimenta acadèmica tradicional amb els colors corresponents, als quals s’ha referit la rectora en la seua intervenció.

Així, els colors magenta i groc han estat revestits pels nous doctors en Odontologia i Medicina, respectivament, i el blau turquí de les Ciències pels doctorats en Biològiques, el blau cel de les Humanitats pels doctors i doctores en Geografia i Història i Magisteri, el morat pels investits i investides en Farmàcia, el taronja pels nous doctorats en Ciències Socials.

Els nous doctors i doctores han rebut de mans de la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre, els símbols del doctorat: els guants blancs de la puresa en l’exercici de l’activitat acadèmica, la birreta llorejada amb el color corresponent a l’àmbit científic en el qual s’ha obtingut el doctorat, i la medalla identificativa del grau de doctorat per la Universitat de València.

D’acord amb aquest tradicional cerimonial, les comitives acadèmiques han estat conformades pels nous doctors i doctores, professorat universitari, membres del Consell de Govern i del Consell de Direcció de la Universitat de València, i l’orfeó universitari ha interpretat Veni Creator i, a la fi de l’acte, Gaudeamus Igitur, peça amb la qual s’ha clos la cerimònia.

Una cerimònia presidida per la Secretària General, Dra. M. Elena Olmos, el director de l’Escola de Doctorat, Dr. José Vicente Bagán, la vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, Dra. Isabel Vázquez i el vicerector d’Investigació, Dr. Carlos Hermenegildo, junt a la rectora, Dra. M. Vicenta Mestre.

La rectora de la Universitat de València ha destacat la importància de la investigació per al futur de la societat i ha defensat un model de creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu que garantisca el nostre model social. En eixe sentit, la rectora, tot i destacant com a molts positius els avanços realitzats pel govern d’Espanya des del Ministeri d’Innovació i Universitats i la inciativa de la Generalitat Valenciana de crear una nova Conselleria que abaste els àmbits de la investigació, la ciència, la innovació i les universitats, ha reclamat un Pacte per la Ciència i per l’Educació que allunye de qüestions partidistes els diferents reptes als quals ha de fer front el sistema universitari.

Per part seua, el director de l'Escola de Doctorat ha volgut agrair i remarcarcar l'important paper dels directors de les tesis, màxims responsables de la coherència i idoneïtat del treball del doctorat, així com el seu impacte i repercussió en la nostra societat. A més, també ha donat l'enhorabona als nous doctors i doctores, emfatitzant que és un honor per a la Universitat de València, que hagen triat aquesta institució per a formar-se i aconseguir més alt grau acadèmic.

La rectora Mª Vicenta Mestre ha encoratjat als nous doctors i doctores a continuar en la seua activitat investigadora per contribuir a l’avanç de la ciència i el coneixement i els ha felicitat per haver assolit el més alt grau universitari. Felicitació que ha estés als seus familiars i persones més estimades, al personal tècnic i d’administració i serveis de la Universitat de València i als directors i directores de tesi dels nous doctorats.