La Universitat lliura els premis de la XVIII Olimpíada de Biologia i de la XII Olimpíada de Geologia

  • Gabinet de Premsa
  • 15 d’abril de 2021
 
Aulari Interfacultatiu
Aulari Interfacultatiu

La Universitat de València ha lliurat el divendres 16 d’abril els premis de la XVIII Olimpíada de Biologia i de la XII Olimpíada de Geologia. L’acte va tindre lloc a les 17:30 hores en la Sala Charles Darwin de l’Aulari Interfacultatiu del Campus de Burjassot-Paterna i va estar presidit per la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius M. Adela Valero Aleixandre. A més, comptà amb la presència de Carmen Baño Aracil, degana de la Facultat de Ciències Biològiques i Mª de Teresa Martínez Pastor, secretària de la Facultat de Ciències Biològiques.

La Facultat de Ciències Biològiques i la Delegació per a la Incorporació a la Universitat han organitzat enguany la XVIII Olimpíada de Biologia i la XII Olimpíada de Geologia amb l’objectiu fonamental d’estimular l’estudi de les ciències biològiques i geològiques entre alumnat jove, premiar l’esforç i l’excel·lència acadèmica, divulgar les dues ciències i servir de punt de trobada entre l’ensenyament secundari i la universitat.

En aquesta dihuitena edició de l’Olimpíada de Biologia, només a la província de València hi van participar 96 alumnes de biologia de segon de batxillerat de centres públics i privats.

Les persones guanyadores de l’Olimpíada de Biologia de València són:

Óscar Agustí Rubi, de l’IES Benlliure; Jesús Martínez Aja, del IES Maria Moliner; Álvaro Martínez Iranzo, del CEU San Pablo; Lucia Ortiz Badenes, de Col·legi Mas Camarena; José Carlos Langa Serrano, de l’IES Laurona; Adrián Berenguer Agustí, de l’IES Benicalap; Pau Sabater Nácher, del Col·legi Nuestra Sra. de la Salut; Graciela Cortés Delgado, de l’IES Joanot Martorell; Pedro Hernández Reverter, de l’IES Maria Enriquez i Daniel Soler Castella, de l’IES Pere Boil.

Óscar Agustí Rubi va obtindre la medalla de Bronze en la Fase Nacional de l’Olimpíada de Biologia que es va realitzar de manera telemàtica del l’11 al 14 de març de 2021. La Universitat del País Basc va ser la responsable de l’organització de la XVI Olimpíada Espanyola de Biologia.

Així mateix, es va celebrar a la Facultat de Biologia la dotzena edició de l’Olimpíada de Geologia. S’hi van presentar 63 alumnes de primer i segon de batxillerat de centres públics i privats de la província de València. L’examen es va realitzar el passat 12 de febrer de manera telemàtica.

Les persones guanyadores de l’Olimpíada de Geologia són:

David López Marí, de l’IES Benicalap; Alba Mirón Martínez, de l’IES Benicalap; Albert Sanmartín Lloret, de l’IES Sant Vicent Ferrer i Celia Plana Benavent, de l’IES Orriols.

A més, Andrea Ortega Huerta, Carmen Pablo Palmero, Carlos Garay Gorrea i Samuel Arce Belmonte rebran una menció especial pels seus excel·lents resultats.

L’estudiantat que s’ha classificat en els tres primers llocs de la fase local participà com a representant de la Comunitat Valenciana en la XII Olimpíada Espanyola de Geologia que va tindre lloc de manera telemàtica el 17 d’abril.

La Universitat de València concedirà a l’alumnat guanyador una ajuda per a l’estudi per valor de 1.000 €. Aquesta ajuda es farà efectiva únicament en el cas que l’estudiant o l’estudianta que ha guanyat s’haja matriculat en el primer curs, en una titulació de grau, en un centre propi de la Universitat de València.