La Universitat lliura la seua Medalla a Sanchis Sinisterra

  • Gabinet de la Rectora
  • 25 de juny de 2018
 
Imagen de la noticia

En el marc de la celebració de la Nit de Sant Joan al Claustre de la Universitat la institució acadèmica ha lliurat al prestigiós dramaturg la seua més alta distinció.

La Universitat de València reconeix amb la seua Medalla el Sr. José Sanchis Sinisterra, nascut a València l'any 1940, llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat de València, director del Teatro Español Universitario i, posteriorment, del Grupo de Estudios Dramáticos, així com creador de l'Aula de Teatre i el Seminari de Teatre de la Universitat de València, concebent integralment l'activitat dramàtica com una combinació de recerca, formació i representació des d'una vinculació al teatre crític i experimental.

Professor ajudant de la Universitat de València entre els anys 1962 i 1967, continuà la seua vessant docent a centres d'ensenyament mitjà i, posteriorment, a l'Institut de Teatre de Barcelona.

La seua activitat docent en l'àmbit del teatre la va combinar amb una intensa activitat en l'impuls del teatre experimental. La creació del Teatro Fronterizo a Barcelona, l’impuls de l’Associació Independent de Teatres Independents, l’establiment de la Sala Beckett, l’obertura del Nuevo Teatro Fronterizo, són part d’una vida vinculada a les arts escèniques.

La Universitat de València reconeix un dramaturg i director teatral format a la institució que ha rebut nombrosos guardons, com ara el Premi Nacional de Teatre, el Premi Federico Garcia Lorca, el Premi Nacional de Literatura Dramàtica i també el Premi Max d’Honor.

Arxivat en: