La Universitat millora en el Round University Ranking (RUR) i és la primera del sistema valencià

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 29 d’abril de 2020
 
Edifici del Rectorat de la Universitat de València.
Edifici del Rectorat de la Universitat de València.

El Round University Rànquing (RUR), una classificació internacional que mesura el rendiment en ensenyament (40% del total), recerca (40%), diversitat internacional (10%) i sostenibilitat financera (10%) en 818 universitats de 80 països a través de 20 indicadors, ha classificat la Universitat de València (UV) com a primer centre superior d’ensenyament valencià i número 151 d’Europa. A més, la institució destaca en els indicadors articles per ingressos de recerca (posició 77 mundial) i impacte de cites normalitzada (lloc 231).

Aquesta classificació actualitzada hui dimecres estableix que la Universitat de València també destaca i ha millorat respecte l’any passat en reputació mundial de la recerca, indicador amb un pes del 8% de la ponderació (posició 277, per 303 l’any 2019) i en reputació fora de la regió (2%), on ha escalat al lloc 276 des de la 343 l’any anterior. A més, la UV és la número 271 del món en percentatge d’articles internacionals en coautoria.

Aquesta classificació està liderada a escala mundial per la universitat de Harvard, l’Institut de Tecnologia de Califòrnia i l’Imperial College de Londres. A Europa, les tres primeres són l’Imperial College de Londres, Òxford i Cambridge, mentre que a Espanya el rànquing l’encapçalen les universitats de Barcelona, l’Autònoma de Barcelona i l’Autònoma de Madrid. La Universitat de València ocupa les posicions 9 a Espanya (la millor posició dels últims deu anys) i la 380 del món (342 l’any anterior).

El Round University Ranking (RUR), fundat en 2010, és publicat per l’Agència RUR Rànquings amb seu a Moscou. El proveïdor de dades és Web of Science - Clarivate Analytics.

 

Rànquing RUR: http://ir.uv.es/1bvZpUh

Servei d’Anàlisi i Planificació UV: http://ir.uv.es/t6uMy7u