La Universitat millora en visibilitat i presència a Internet i és tercera d’Espanya al rànquing del CSIC Webometrics

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 28 de juliol de 2021
 
Edifici de Rectorat de la Universitat de València.
Edifici de Rectorat de la Universitat de València.

El Rànquing Web (Webometrics) d’universitats és una iniciativa del grup d’investigació Cybermetrics Lab del CSIC que analitza 11.987 entitats. Segons l’última actualització, hui dimecres, la Universitat de València (UV) millora una posició i ja és el tercer centre espanyol d’ensenyament superior, a més del primer valencià. A nivell internacional escala fins a la posició mundial número 192 (215 en l’any 2020) i a Europa avança 9 posicions, fins al lloc 61.

El Rànquing Web (Webometrics) d’universitats es publica des de 2004 un parell de vegades a l’any, al gener i a la fi de juliol. Els indicadors amb més pes en aquesta classificació són l’impacte/visibilitat (50% del total de la puntuació), que mesura el nombre de xarxes externes amb backlinks o enllaços des d’altres webs a les pàgines de cada institució, i l’excel·lència (35%), que quantifica el nombre d’articles acadèmics de cada centre publicats en revistes internacionals d’alt impacte situats entre el 10% més citat.

Per indicadors, en obertura/transparència (nombre de cites d’investigadors i investigadores, segons el Google Scholar Citations), la Universitat de València se situa en el número 192 mundial (puja 24 posicions respecte a 2020). En excel·lència, el primer centre universitari valencià millora tres posicions i arriba al número 224. Per la seua banda, en impacte/visibilitat, la UV avança 54 llocs, fins assolir la posició 254 mundial.

Segons l’actualització de juliol d’enguany, a nivell espanyol els primers llocs del Webometrics els ocupen les universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona i València. A escala mundial, la classificació està liderada per les universitats de Washington, Cornell i Johns Hopkins; mentre que a Europa lideren aquest rànquing l’Eidgenössische Technische Hochschule ETH Züric, i les universitats d’Edimburg i Utrecht.

 

Més informació (Servei d’Anàlisi i Planificació UV): https://ir.uv.es/KOG38PZ

Rànquing: https://www.webometrics.info/en/world