La Universitat ofereix unes jornades gratuïtes que conjuguen diversitat i arts escèniques

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 13 de novembre de 2019
 
Cartell de les jornades.
Cartell de les jornades.

La Universitat de València acull les jornades academicoprofessionals ‘Diversitat, Arts Escèniques i Gestió’, que es faran a la Facultat d'Economia el 14 de novembre i al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València el 15 de novembre. Aquestes jornades, dirigides a estudiants, professionals, professors i públic en general, tenen com a objectiu reflexionar sobre la diversitat existent en la societat i la possibilitat de transmetre-la a través de les arts escèniques.

Durant els dos dies de jornades, es faran una sèrie d'activitats transversals (performances, tallers, xarrades, col·loquis, música) en les quals intervindran artistes, professionals i acadèmics de reconegut prestigi vinculats a diversos projectes d'integració social i cultural.

L'assistència a aquestes jornades és gratuïta i els beneficis obtinguts estan destinats a l'ONG Alanna, que aposta per la inclusió social de les dones víctimes de violència de gènere i minories ètniques.

El programa de les jornades començarà el primer dia a la Facultat d'Economia amb la performance ‘Mar que vaig oblidar’, per les artistes Alicia Merello i Sandra F. Blanco; a continuació, tindrà lloc un taller sobre percepcions, rols i diversitat coordinat per dues psicòlogues: Marta Cañero i Sandra Luján. El dia acabarà amb una conferència impartida pel neuròleg Arturo Goicoechea.

El divendres 15, La Nau acollirà un col·loqui titulat ‘Diversos som tots’, coordinat per la periodista cultural Paloma Cortina (Radio 3) i amenitzat per la DJ Jamona Vegana. En aquest acte intervindran com a convidats la drag-queen Liz Dust, el director artístic Mateo Feijoó, l’artista plàstic Bartolomé Limón, Begoña Lobo (Media Vaca), Eva Moreno (Extremus Danza) i Empar Puig (Clásicas y Moderna).

Diversos estudiants de quart curs del grau en Turisme de la Facultat d'Economia de la Universitat de València han sigut els encarregats d'organitzar aquestes jornades, que constitueixen un projecte docent per a l'assignatura Màrqueting de l'oci. A més, l’alumnat ha gestionat les activitats d'inscripció i logística, comunicació, patrocini i gestió del pressupost, entre altres.

Les jornades compten amb el suport i patrocini de la Iniciativa Diversitats de la Universitat de Valencia, iniciativa que aposta pel reconeixement de les diferències i que invita a la pluralitat. 

Arxivat en: Cultura