La Universitat participa en les accions de la Setmana Mundial per l’Educació

  • 25 d’abril de 2017
 
Setmana Accio Mundial Educacio

La Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València acull aquest dijous, 27 d’abril, els actes de la Setmana d'Acció Mundial per l'Educació (SAME). L’acte central de la SAME consisteix en una manifestació per a reclamar aquest dret bàsic de totes les persones del món. Eixirà a les 11:15 de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació fins a la plaça la Verge on es reunirà estudiantat universitari, de primària i de secundària a partir de les 12 hores.

Enguany la setmana per l’educació se celebra del 24 al 29 d’abril amb l’objectiu de familiaritzar-se amb la nova agenda dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i especialment amb l’ODS4, centrat en el dret a l’educació. Des de l’organització es recorda la importància que la ciutadania exigisca els representants polítics que rendisquen comptes per l’assoliment de l’ODS4, i que aquesta participe activament en els processos necessaris perquè el dret a una educació inclusiva, equitativa i de qualitat siga una realitat. 

La Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació serà la seu de diferents actes al llarg del matí del dia 27 d’abril. A les 9:15 es realitzarà una gimcana amb proves per tal d’aconseguir el Passaport Educatiu. De 10:15 a 11:15 es realitzarà un acte a l’Aula Magna que culminarà amb la lectura d’un manifest per part de l’estudiantat. L’acte central de la jornada és la manifestació educativa amb el lema ‘Demane la paraula per l’educació’ que se celebrarà a partir de les 12 hores en la plaça de la Mare de Deu de València. Per això, a les 11:15 hores s’ha convocat un encontre, en el vestíbul de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació, d’aquelles persones que participaran en l’acte per a eixir de la facultat cap a la plaça.

La Campanya Mundial per l'Educació (CME), amb l’esmentat lema es mobilitza per a sol·licitar els representants polítics que rendisquen comptes per l’assoliment de l’ODS4, i que participen activament en els processos necessaris perquè el dret a una educació inclusiva, equitativa i de qualitat siga una realitat per a totes les persones en el món. Per això, més de 124 països se sumen a l’acció. En 2015, un total de 196 estats van firmar els Objectius de Desenvolupament Sostenible i es van comprometre a garantir que tots els xiquets i xiquetes tindran en 2030 una educació inclusiva, equitativa i de qualitat, i un aprenentatge al llarg de tota la vida.

Aquesta Setmana d’Acció Mundial per l’Educació (SAME) és una campanya anual que es realitza en tot el món per a treballar sobre la importància de l’educació tant en països del Nord com del Sud. Té un caràcter de sensibilització de l’opinió pública i de reivindicació institucional i està organitzada des de la Campanya Mundial per l’Educació (CME).

El programa es pot consultar ací.
http://proyectosame.blogs.uv.es
http://www.cme-espana.org/