La Universitat participa en les conferències científiques i artístiques LASER, que arriben a València per primera vegada

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 17 de juny de 2021
 
cartell LASER.

Guillermo Muñoz Matutano, investigador de l’Institut de Ciència dels Materials (ICMUV) de la Universitat de València (UV), participa aquest divendres 18 en els debats LASER (Leonardo Art & Science Evening Rendezvous), un projecte de caire científic, artístic i divulgatiu que enguany analitza els efectes socials i econòmics de la COVID-19 sobre la biosfera humana i la terrestre, i que arriba a València per primera vegada. En aquesta jornada en línia amb la col·laboració de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la UV, també participen la Universitat Politècnica de València o l’associació Piratas de la Ciència.

Amb el títol <NO-ON>: No-Normalidades. Mutaciones, redes y política de la descolonización, els panells podran seguir-se per streaming. Muñoz intervindrà en el tercer, Tecnologies quàntiques, Intel·ligència Artificial i Dades Massives. Aproximacions terrestres, entre les 16:30 i les 17:30 hores amb la seua perspectiva sobre com la física quàntica i les tecnologies quàntiques estan revolucionant la comprensió i les relacions humanes. L’expert sosté que hi ha un interés creixent per desenvolupar àrees d’investigació en matèria quàntica: informàtica, comunicació, metrologia i simulació. En aquest context, sorgeix una nova explotació de les característiques quàntiques amb les arts i les humanitats com a aliades, que dóna lloc a noves narratives i que permet explorar metàfores poderoses per al pensament crític i l’empoderament de les comunitats.

Els actes començaran a les 11.30 hores, amb la introducció. El primer panell, també en streaming, Arqueologia, ciència o ficció. El temps per a reinterpretar i comprendre les ciències, serà de 12 a 13.30 hores; i el tercer, Ferramentes i recursos de la interdisciplinarietat. Les cures en les xarxes de coneixement i en els mitjans materials, serà entre les 15 i les 16 hores.

En només un any, la nostra vida ha canviat dràsticament des d’aquella vida normal prepandèmica. Els comportaments socials, la injustícia social, les desigualtats econòmiques o de gènere, els efectes psicològics d’aquesta etapa encara han de ser analitzats dins la biosfera humana. Però, quines són les mutacions en la biosfera terrestre? Quina és la seua normalitat?, es planteja en el debat.

LASER Leonardo és un programa de trobades internacionals que reuneixen artistes, científics, humanistes i tecnòlegs per a presentacions informals, performances i converses amb el públic en general de més de 40 ciutats del món. La seua missió és fomentar la contribució a l’entorn cultural d’una regió mitjançant el diàleg interdisciplinari i les oportunitats per a la construcció de comunitats. El director del projecte Laser Nomad és Luca Forcucci.

 

Més informació: https://ir.uv.es/xkE9xBs

Playlist: https://ir.uv.es/BQ0yyqE

Annex: Guillermo Muñoz i cartell de l'activitat. 

Imatges: