La Universitat participa al Congrés Nacional de Responsabilitat Social i Cooperativisme

  • Gabinet de la Rectora
  • 23 de gener de 2019
 
Congrés

La Universitat de València, a través del Parc Científic i l’Institut Universitari d’Investigació en Economia Social, Cooperativisme i Emprenedoria, col·labora en el I Congrés Nacional de Responsabilitat Social i Cooperativisme celebrat a Burjassot i que porta per títol ‘L’empresa que necessitem: responsable, social i cooperativa’.

L’acte d’obertura s’ha celebrat al Parc Científic de la Universitat i ha estat presidit per l’alcalde de Burjassot, Rafael García, pel conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, per la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, pel director general de Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Josep Ochoa, i pel regidor de Promoció Econòmica de la l’Ajuntament de Burjassot, Roc Senent.

L’alcalde Rafael García ha defensat ‘l’impuls necessari per una economia sostenible i compromesa social i mediambientalment que suposen congressos com el de hui, perquè el benestar de la societat ha de ser un dels principals objectius per a treballar al futur’.

A les seues paraules, la rectora Mª Vicenta Mestre ha remarcat l’objectiu d’aquest congrés: ‘contribuir al canvi del model productiu valencià, que passa necessàriament per l’articulació del teixit productiu en organitzacions responsables, sostenibles i amb un caràcter cooperatiu’.

Per la seua part, el conseller Rafael Climent ha destacat que ‘estem en un procés de transformació del model econòmic per un model social i mediambiental més respectuós’. ‘Com diu la catedràtica de la UV Adela Cortina, l’ètica en les empreses també genera rendibilitat i benefici, i això és el que hem de començar a buscar’, ha recalcat el conseller.

Aquesta primera edició del Congrés Nacional de Responsabilitat Social i Cooperativisme es celebrarà entre els dies 23 i 24 de gener i intentarà donar resposta a les actuals expectatives dels grups d’interès de hui en dia, no a soles per a construir un desenvolupament més sostenible econòmica, social i mediambiental, sinó també per a millorar la competitivitat i perdurabilitat de les empreses, sense importar el seu model i format.

Arxivat en: Institucional