La Universitat de les Persones Majors de Gandia s’incorpora a la Asociación Estatal de Programas Universitarios para Personas Mayores (AEPUM)

  • UVGandia
  • 12 de febrer de 2021
 
Imagen de la noticia

El programa universitari per a majors de 50 anys que la Universitat de València imparteix a Gandia obté un nou reconeixement i, des d’aquest mes, forma part d’AEPUM, l’Associació Estatal de Programes Universitaris per a Majors, i del Fòrum de Programes Sèniors de la Xarxa Vives.

AEPUM està constituïda per universitats públiques i privades i per entitats amb personalitat jurídica que pretenen promoure la formació universitària per a les persones majors, i contribuir al desenvolupament cultural d’aquest col·lectiu. Compta amb més de quaranta programes com a socis, i la seua acció afecta a més de 30.000 alumnes majors de 55 anys.

Mentre, el Fòrum de Programes Sèniors de la Xarxa Vives reuneix als programes de formació per a gent gran de les universitats dels territoris de parla catalana. Es tracta d’un espai d’intercanvi i reflexió, que es tradueix en múltiples jornades, debats, seminaris, tallers o congressos distribuïts arreu del territori.

La integració en aquestos dos programes és, en paraules de la directora del Centre Internacional de Gandia, Carme Melo, “un pas endavant per a Unimajors que, després d’una dècada impartint-se a La Safor, ha mostrat la importància de la formació al llarg de la vida”. Tanmateix, la integració en aquestes xarxes permetrà “conèixer l’experiència d’altres universitats i coordinar accions conjuntes amb altres programes per a majors per tal que l’alumnat puga beneficiar-se de formar part d’aquesta xarxa”.

Amb la incorporació de la Universitat de les Persones Majors a AEPUM i a la Xarxa Vives, la Universitat de València ja té els dos programes de formació per a gent gran integrats a aquestes xarxes ja que la Nau Gran, impartida als Campus de València, en forma part des de 2006. La directora de la Nau Gran, Adela Cortijo, serà la representant de la Universitat de València en ambdues xarxes.

Unimajors Gandia s’imparteix a la capital de La Safor des de fa onze anys. Cada any vora 600 alumnes passen per les seues aules per cursar l’itinerari d’Humanitats i Ciències Socials. Enguany, en un curs marcat per la crisi sanitària de la COVID19, s’ha donat un pas endavant implantant un programa híbrid que, tot i que prima la presencialitat dels alumnes i les alumnes, permet també seguir les classes des de casa a través de l’aula virtual de la UV.