La Universitat presenta diumenge 5, a la Fira del Llibre, dos llibres Premi Europeu de Divulgació Científica

  • Gabinet de Premsa
  • 3 de maig de 2019
 
Inauguració de la Fira del Llibre d'enguany
Inauguració de la Fira del Llibre d'enguany

Un any més, La Llibreria i Publicacions de la Universitat de València estan presents a la cita editorial més important de l’agenda cultural valenciana, la 54 Fira del Llibre de València. L’esdeveniment, obert als jardins de Vivers des del 25 d’abril fins al 5 de maig, ens acosta les novetats del panorama editorial valencià amb tot un seguit d’actes de presentació i de presència d’autors i autores signant llibres a les més de 100 casetes on llibreries i editorials mostren les seues propostes.

La Llibreria i Publicacions de la Universitat de València enguany ocuparan les casetes 65 i 66 del recinte i allí es podrà veure les més d’un centenar de novetats del darrer any, així com alguns dels títols del fons editorial més demandats pel públic assistent.

Quatre presentacions de llibres són els actes organitzats per la Universitat de València en aquest esdeveniment.

Aquest diumenge, 5 de maig, a les 13 hores, a la Sala Museu 1 es presenten els darrers dos llibres Premi Europeu de Divulgació Científica ‘El imperio de los datos. El Big Data, la privacidad y la sociedad del futuro’ i ‘L’imperi de les dades. El ‘big data’: oportunitats i amenaces’, de Xavier Duran, i ‘Les molècules de la vida. Breviari per a bioquímics novells’, de David González. A més dels dos autors, presentarà l’acte la directora de les col·leccions Sense Fronteres i Sin Fronteras, Carolina Moreno.

Divendres 3 de maig s'han presentat les novetats del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat. L’acte, presidit per Jorge Hermosilla, vicerector de la Universitat de València, Antoni Gaspar, president de la Diputació de València i José Mª Company, director de Negoci i Màrqueting de Caixa Popular, ha comptat també amb Enric Olivares coautor i coordinador de la publicació ‘Festes, danses i processons als arxius de la Casa Insa. La Ribera del Xúquer’; Emilio Barba, cap d’Iniciatives del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i coordinador del llibre ‘El patrimonio natural de la Ribera del Júcar. Conocimiento, conservación y puesta en valor’; Josep Vicent Frechina, president de FIECOV pel llibre ‘Reptes de la vertebració territorial valenciana’, i Luis Arciniega, coordinador de la publicació ‘Aproximaciones de contexto al castillo-palacio de Alaquàs’.

Dijous 2 de maig fou la ja tradicional presentació de novetats, que comptà amb la presència de Mavi Mestre, rectora de la Universitat de València; a més, hi intervindran: Antoni Ferrando, catedràtic emèrit de la Universitat de València i autor de ‘Fabra, Moll i Sanchis Guarner. La construcció d’una llengua moderna de cultura des de la diversitat’; Joan Romero catedràtic de Geografia Humana de la Universitat de València i director de la col·lecció Desarrollo Territorial Serie ‘Papers’, els dos primers títols de la qual són ‘La sociedad valenciana en transformación’ i ‘Geografía del despilfarro en España’; Rosa M. Gregori Roig, cap de secció d’Arxius de l’Arxiu de la Corona d’Aragó i editora del llibre ‘La Vall d’Uixó en el temps de la lloctinència de l’infant Martí (1372-1396)’; i Tobies Grimaltos, catedràtic de Filosofia de la Universitat de València i editor de ‘Joan Fuster: indagació, pensament i literatura’.

El primer dels actes ja es va celebrar el divendres 26 d’abril amb la presentació del llibre ‘Vint-i-un poemes d’amor (1974-1976)’, d’Adrienne Rich. Amb Encarna Sant-Celoni i Isabel Robles, traductores del llibre, i Carme Manuel, codirectora de la col·lecció Biblioteca Javier Coy d’Estudis Nord-Americans.

Durant els dies de la 54 Fira del Llibre de València, a més dels actes de presentació, tindrem la visita d’alguns dels nostres autors i autores a la nostra caseta (65 i 66) i signaran els seus llibres: Margarita Ibáñez, Jose María Castillo del Carpio, Francisco Pons, Ferran Esquilache, Vicenta Tasa, Antoni Ferrando i Abel Soler.

Arxivat en: Lletres