La Universitat presenta la seua nova Colla de Dolçaines i Percussió en un concert hui

  • 26 de maig de 2016
 

La nova Colla de Dolçaines i Percussió de la Universitat de València actua hui dijous, 26 de maig, en un concert que tindrà lloc a la Sala Sanchis Guarner de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, a les 19 hores. Sota la direcció de Juan Ramon Martí i Chulià, el grup estrenarà el seu primer repertori de música tradicional. L’entrada a l’espectacle és lliure.

La Colla de Dolçaines i Percussió de la Universitat de València és un nou projecte que naix amb l’objectiu principal de millorar la formació del seu estudiantat en la interpretació de música tradicional valenciana a través d’una agrupació estable, representativa i innovadora en el camp de la música tradicional.

Sempre des d’un vessant formatiu, la Colla de Dolçaines i Percussió de la Universitat de València es va constituir el passat febrer amb l’inici d’un curs que ara culmina amb la interpretació del concert de demà, amb el qual, a més d’estrenar-se sobre l’escenari, la Colla serà presentada oficialment davant el públic.

La programació del concert inclou la interpretació de les peces ‘Amadeo el dolçainer’, de Vicent Muñoz; ‘La nova’, de Xavier Richart; la cançó popular ‘La brussa’; o d’altres músiques tradicionals com ara el ‘Ball de dimonis’ de Massalfassar i, fins i tot, una peça tradicional navarra: ‘El xupinazo’.

Programa complet

La formació de la Colla de Dolçaines i Percussió de la Universitat de València es fonamenta en la tradició musical valenciana de principis del segle XX, quan es podia sentir pels carrers dels pobles la música d’una dolçaina en solitari que, acompanyada d’un tabalet, feien sonar melodies antigues i noves. Malauradament, els dolçainers començaren a desaparéixer després fins que a partir dels anys 70 una ona de joves dolçainers va prendre la iniciativa creant tota una xarxa de noves escoles de música tradicional, a la qual s’ha sumat la Universitat de València amb la constitució de la seua pròpia colla de dolçaines i percussió.