La Universitat, primera valenciana i sisena d’Espanya en el rànquing Times Higher Education (THE)

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 29 de setembre de 2018
 
Imagen de la noticia

La Universitat de València (UV) ha millorat la seua posició en el rànquing Times Higher Education (THE), actualitzat ahir dimecres, i és el sisè centre d’ensenyament superior espanyol, a més del primer valencià. La institució ha avançat en tots els indicadors mesurats, especialment en citacions de publicacions científiques, i entra en el grup de les 500 millors universitats del món.

La Universitat de València ha escalat al rang entre la sisena i la vuitena posicions d’Espanya (l’any passat se situava en el tram 8-11); a més, s’ha col·locat entre les 252 millors d’Europa (en l’edició anterior d’aquest rànquing es trobava entre les primeres 287). A escala global, la UV ha avançat al rang 401-500, cent posicions millor que el tram que ocupava entre setembre de 2017 i setembre de 2018.

El Times Higher Education mesura la qualitat de l’ensenyament, la recerca, les citacions, la perspectiva internacional, la reputació i els ingressos de la indústria derivats de l’activitat universitària. Enguany ha classificat un total de 1.258 institucions de tot el món, 156 més que l’anterior edició, entre les quals 38 són espanyoles.

On millor situada està la Universitat de València i on més ha avançat és en citacions de publicacions científiques. La institució es troba en el quart decil. També en l’indicador de qualitat de l’ensenyament, la Universitat ha millorat notablement. Aquest punt mesura la reputació del centre, la proporció d’estudiants per personal docent, el nombre de doctorats concedits en relació amb el nombre de graus o els ingressos institucionals en relació amb el personal docent.

A escala mundial, el rànquing THE està encapçalat per les universitats britàniques d’Òxford i Cambridge i l’americana d’Stanford. A Europa, l’Imperial College London ocupa el tercer lloc, mentre que a Espanya, només superen la Universitat de València la Pompeu Fabra, l’Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat de Navarra i l’Autònoma de Madrid. En el cas d’altres universitats valencianes, la Politècnica de València, la Jaume I de Castelló i la Miguel Hernández d’Elx estan en el rang mundial 601-800.

El rànquing Times Higher Education, fundat el 2004, utilitza com a proveïdor de dades bibliomètrics Elsevier-Scopus. En la puntuació total utilitza els indicadors d’ensenyament (30% del valor total), recerca (un altre 30%), citacions (30%), ingressos de la indústria (2,5%) i perspectiva internacional (7,5%).

 

Podeu consultar el rànquing en aquest enllaç: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings  

Més informació (Servei d’Anàlisi i Planificació UV): http://ir.uv.es/HDaLM0X