La Universitat, primera valenciana i tercera a Espanya en l’University Ranking by Academic Performance (URAP)

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 1 de febrer de 2019
 
Imatge del Rectorat. Foto: Miguel Lorenzo
Imatge del Rectorat. Foto: Miguel Lorenzo

La publicació, ahir dijous, de l’University Ranking by Academic Performance (URAP) que avalua el rendiment de les 2.500 millors universitats del món, situa la Universitat de València en la tercera posició a Espanya, només superada per la universitat de Barcelona i l’Autònoma de Barcelona. També és el primer centre valencià. A nivell europeu, avança fins al lloc 94; i es manté en el 210 de les millors universitats del món.

Aquest rànquing recull dades de 2.500 universitats (aproximadament el 10% mundial), amb la finalitat de classificar-les pel seu rendiment acadèmic (qualitat i quantitat de publicacions acadèmiques) segons sis indicadors. La classificació està encapçalada per les universitats de Harvard, Toronto i Òxford. A escala europea, les primeres són les d’Òxford, College London i Cambridge.

Els paràmetres que mesura l’URAP són els articles (21%), epígraf que mesura la productivitat científica mitjançant articles, ressenyes i notes; citacions (21%), on s’analitza l’impacte de la recerca en funció del nombre de cites rebudes dels articles publicats en Web of Science al període 2013-2017. També la documentació total (10%), és a dir, el nombre de documents acadèmics, el qual inclou ponències, ressenyes, cartes, discussions, guions o articles de revistes publicats durant el mateix termini.

L’University Ranking by Academic Performance també quantifica l’impacte total dels articles (18% de la puntuació total), on es mesura la productivitat científica corregida (normalitzat per cites per publicació (CPP) de la institució respecte a la mitjana mundial; l’impacte total de les cites (15%) o l’impacte de la recerca corregida i la col·laboració internacional (15%), on s’inclouen les dades de col·laboració internacionals.

 

Observatori de rànquings: http://ir.uv.es/q01UFKR

Accés al rànquing: http://www.urapcenter.org/2018/

Imatges: