La Universitat programa una conferència en línia sobre els reptes de la pandèmia de la covid-19 per a la UE

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 17 de juny de 2020
 
Enrique Féas.
Enrique Féas.

L'Escola Europea de Pensament Lluís Vives de la Universitat de València ha adaptat la seua programació al format en línia. Dimarts, 15 de juny, a les 18 hores, Enrique Feás, tècnic comercial, economista de l’estat i investigador sènior associat del Real Instituto Elcano, va oferir la conferencia ‘Lecciones de la pandemia para la UE: los riesgos de una integración a medias’. La conferència està organitzada conjuntament amb el Centre de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València, amb la col·laboració del Centre d’Excel·lència Jean Monnet sobre Integració i Globalització.

Tant aquesta conferència, com totes les conferències ja realitzades per l’Escola, es podran consultar en el Canal de YouTube del Centre Cultural La Nau i en la pàgina web del Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València.

En aquesta conferència es va parlar sobre la crisis del coronavirus, que ha estat una prova de foc per a una Unió Europea. Si la pandèmia ha posat de manifest que els problemes globals se solucionen globalment, queda per veure si la UE és capaç de solucionar a Europa els problemes intrínsecament europeus, com el de l’aturada del mercat únic bancari, el d’un banc central que s’arrisca cada vegada que usa el seu arsenal i el d’un marc fiscal comú incompatible amb la lliure circulació de capitals i una moneda única. Per eixir de la crisi la UE haurà d’avançar per la corda fluixa en què el major risc és quedar-se quiet.

Enrique Feás és investigador sènior associat del Real Instituto Elcano, consultor independent, professor associat de la Universidad IE, columnista del diari digital ‘Vozpopuli’, tècnic comercial i economista de l’estat i fundador i coeditor del blog ‘New deal’, un mitjà de divulgació sobre economia i política econòmica en castellà. Ha estat conseller econòmic i comercial de les ambaixades d’Espanya a Filipines i Egipte, subdirector de política comercial amb països mediterranis, Àfrica i orient mitjà, assessor d’assumptes internacionals del vicepresident econòmic i ministre d’Economía, responsable adjunt de la Subdirecció d’Estudis del Sector Exterior del Ministeri, subdirector de la revista Información comercial española, professor de l’ESIC Business & Marketing School, del Centre d’Estudis Comercials (CECO), de l’Escola Diplomàtica, del Centre Carles V de la Universitat Autònoma de Madrid i de la Universitat Complutense de Madrid. Col·labora habitualment en diferents mitjans de comunicació.

L'Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Esport i amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d'actualitat. L'Escola té la participació d'altres actors de l'administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat, Ajuntament de València, Conselleria de Transparència i d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Institució Alfons el Magnànim i Caixa Popular.