La Universitat projecta un documental que repassa la figura de María Moliner, autora del ‘Diccionario de uso del español’

  • Gabinet de Premsa
  • 16 de maig de 2018
 
Fotograma del documental sobre Maria Moliner
Fotograma del documental sobre María Moliner.

La Unitat d’Igualtat i el Servei de Biblioteques i Documentació de la Universitat de València han estrenat dimarts 15 de maig el documental ‘Tendiendo palabras’ sobre la vida de María Moliner, autora del ‘Diccionario de uso del español’. La presentació del documental, a La Nau, va comptar amb la directora, la cineasta Vicky Calavia.

El documental ha rebut diversos premis internacionals, com ara el Premi del Públic del Festival Internacional Buñuel-Calanda i el Premi Millor Documental Destacat en el festival 12MFF de Romania.

El documental se centra en la figura de María Moliner amb l’objectiu de mostrar les diverses facetes d’una dona compromesa amb el seu treball i una vida apassionant dedicada a la vocació i a l’amor pel llenguatge com a instrument de comunicació i comprensió de l’altre, del món i de cada persona.

Després del visionat es realitzarà un col·loqui amb Vicky Calavia, directora del documental; Paqui Méndez, directora del certamen internacional  Cortos por la Igualdad; i Victoria García, directora del Servei de Biblioteques i Documentació de la Universitat de València, qui aportarà informació relativa al pas de María Moliner per la Universitat de València, on va ser la primera dona directora de la biblioteca de la institució acadèmica entre 1936 i 1937.