La Universitat promou un conveni entre docents i professionals de la informàtica

  • Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
  • 17 de juny de 2021
 
Imatge d'arxiu d'estudiantat de l'ETSE.
Imatge d'arxiu d'estudiantat de l'ETSE.

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València (ETSE-UV) ha promogut l’acord de col·laboració entre Asociación de Enseñantes Universitarios de la Informática (AENUI) i el Consejo General de Colegios Oficiales de Ingeniería Técnica en Informática (CONCITI).

Aquest conveni consolida la relació entre la formació d’enginyers i enginyeres en informàtica amb organitzacions que representen el desenvolupament professional de la informàtica. La Universitat de València imparteix dues titulacions amb el segell internacional EURO-INF que garanteix l’adquisició de les competències de l'àmbit de la informàtica: el Grau en Enginyeria Informàtica i el Grau en Enginyeria Multimèdia.

L'acord se celebra aquesta mateixa setmana en un acte virtual per part de diferents membres d’AENUI, CONCITI i l’ETSE-UV. Entre les aportacions dels ponents destaquen les de Faraó Llorens, coordinador d’AENUI i la d’Eduardo Peris, president de CONCITI. “Les universitats hem d’estar pendents de les demandes de la societat per a formar professionals qualificats”, afirma Llorens. En aquesta mateixa línia de pensament van les declaracions de Peris: “Des del consell considerem que tant els docents com els professionals han d'anar units de la mà, mitjançant una col·laboració estreta i fructífera al llarg del temps”.

La signatura del conveni permetrà establir un marc formal de col·laboració acadèmica i professional, una cosa essencial per a la professionalització dels graduats i graduades. Com a punt de partida, el 7 i 8 de juliol, la Universitat de València celebrarà per segon any consecutiu les Jornades sobre l'Ensenyament Universitari de la Informàtica (JENUI 2021) amb el suport d’AENUI i CONCITI.

En aquesta col·laboració han participat Yania Crespo, membre del Comité Directiu de les JENUI 2021 i Immaculada Coma, coordinadora del Comité Organitzador de les JENUI 2021. Es tracta de les jornades de referència de l'ensenyament de la informàtica, en elles es compartiran les últimes innovacions docents per a la millora de l'ensenyament universitari en informàtica. Se celebrarà en línia i els organitzadors criden a tots i totes a participar.

Segons afirma Immaculada Coma, “són molts els i les estudiants que es poden beneficiar d'aquesta relació amb els col·legis professionals. L’ETSE-UV ha tingut sempre una comunicació molt fluida amb els col·legis d'informàtica “hem participat en una gran varietat d'actes i activitats formatives, i aquest conveni potenciarà encara més aquestes relacions”, conclou Coma.

Ja es pot accedir a la llista de reproducció de YouTube amb les intervencions dels integrants del conveni: https://www.youtube.com/watch?v=ah6j_BT5zxk&list=PL0y7iH6ICYIPdNQXzG0aIAUQleEEKH_2o